Gegužės 11 d. Prancūzija pradeda pirmąjį karantino švelninimo etapą, tačiau vyriausybė pabrėžė, kad gyventojai ir toliau privalės dėvėti veido kaukes viešajame transporte.

„Atsižvelgdama į Prancūzijos reikalavimą dėvėti kaukes viešajame transporte, „Air France“ nuo 2020 m. gegužės 11 d. prašys keleivių dėvėti kaukę viso skrydžio metu“, – sakoma bendrovės pranešime.

Pasak „Air France“, keleiviai privalės turėti savo kaukes. Keleiviai prieš skrydį esą bus informuoti, siekiant „užtikrinti, kad jie kelionei turi vieną ar daugiau kaukių“.

„Air France“ taip pat patikino, kad skrydžio metu bus laikomasi fizinio atstumo, jei tai įmanoma.

„Ten, kur tai neįmanoma, reikalavimas visiems keleiviams ir įgulai dėvėti kaukes užtikrins tinkamą sveikatos apsaugą“, – teigė bendrovė.

Oro linijos dėl koronaviruso pandemijos susiduria su precedento neturinčia krize, po kurios atsigauti gali prireikti kelių metų.

Dėl koronaviruso pandemijos Prancūzijos vyriausybė „Air France“ skyrė 7 mlrd. eurų. Iš šių lėšų 3 mlrd. eurų skirs tiesiogiai valstybė, o dar 4 mlrd. eurų – bankai su valstybės garantija.

Mainais už paskolas „Air France“ įsipareigojo padidinti savo pelningumą ir sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą. Europos Komisija (EK) pirmadienį leido skirti paskolas „Air France“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)