Iš Jurbarko kilusi Aistė nuo dvylikos metų augo Londone. Nekilnojamo turto plėtros studijas baigusi Anglijos Liverpool John Moores universitete ji penkiems metams grįžo gyventi ir dirbti į Vilnių. Tęsti karjerą lietuvė nusprendė Londone. Šiuo metu ji yra „MIT Ventures – Employee Engagment“ kompanijos verslo plėtros vadovė.

Prezidentės teigimu, LKRJK laukia naujas etapas. Planuose – užtikrinti sėkmingą verslo bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir JK, kurti stiprią ir vieningą verslo bendruomenę, organizuoti renginius su kitų šalių komercijos rūmais, Lietuvos bei užsienio verslininkais, investuotojais, lyderiais.

„Sieksiu, kad kiekvienas asmuo, kiekviena kompanija tapę komercijos rūmų nariais turėtų galimybių dalintis idėjomis, augti, didžiuotis įspūdingais rezultatais, o tuo pačiu garsinti Lietuvos vardą. Po karjeros Vilniuje grįžusi į Angliją labai ilgėjausi lietuviškos kultūros, kalbos, rato žmonių, su kuriais galėčiau dalintis idėjomis, drauge kurti vertę. Profesinėje karjeroje man sekasi puikiai, bet savos tautos, savos šalies ilgesys ilgą laiką nedavė ramybės, – sako naujoji komercijos rūmų prezidentė. –Visuomet norėjau sukurti mini Lietuvą Jungtinėje Karalystėje. Susipažinusi su komercijos rūmais, jų veikla, nariais, pasidalinau savo idėjomis. Džiugu, jog sutapo mūsų vertybės, tikslai ir norai“.

Pandemijos akivaizdoje komercijos rūmai kol kas planuoja virtualius susitikimus bei renginius. Nežinome, kas mūsų laukia ir kiek tęsis socialinio atstumo laikymosi reikalavimai, tačiau verslas nestovi vietoje, įsitikinusi Aistė. „Mokomės prisitaikyti prie naujų aplinkybių, bet planuoti ateitį šią minutę yra itin svarbu. O bendromis jėgomis rezultatai gali būti žymiai geresni“.

„MIT Ventures – Employee Engagment“ kompanijos verslo plėtros vadove dirbanti lietuvė profesinę karjerą pradėjo nuo penkiolikos metų. „Apsigyvenusi JK turėjau didžiulį norą mokytis ir dirbti, svajojau po savęs palikti pasiekimus, kurie būtų įvertinti ir padėtų kitiems. Tad nuo pirmos dienos Anglijoje atsidaviau mokslams, kuriuos derinau su karjera: pirmoje nekilnojamojo turto agentūroje įsidarbinau būdama paauglė“.

Šią savaitę Lietuvos komercijos rūmų JK prezidentės pareigas pradėjusi eiti moteris tikisi į organizaciją įnešti naujų vėjų, išjudinti JK verslininkus, skatinti aktyviai dalyvauti veikloje, siekti, kad verslo bendruomenė ne tik kartu dirbtų, bet ir pramogautų keliautų, kurtų ilgalaikius ryšius.

„Asociacija su žodžiu „emigrantas“ mane labai erzina. Visus išvykusius iš Lietuvos aš vadinu pasaulio žmonėmis. Džiaugiuosi galėdama prisidėti prie pasaulio žmonių Jungtinėje Karalystėje, kurie kuria verslą, darbo vietas, galimybes ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Tikiu, jog drauge garsinsime Lietuvos vardą ir nuveiksime daug gero, naudingo ir svarbaus“, – sako ji.

Profesinę karjerą prezidentė derina su motinyste. Dvejų metukų dukrelę Izabelę auginanti moteris įsitikinusi, kad tikslingai, produktyviai planuojant laiką galima nuveikti labai daug. „Turiu nuostabią palaikymo komandą – šeimą, draugus, darbdavius. Po dukros gimimo, atrodo, mano dienoje atsirado papildomos 24 valandos, nes spėju kur kas daugiau nei būdama viena. Laiko planavimas yra labai svarbus kiekvieno sėkmingo žmogaus gyvenime. Išsibarstymas po kelis projektus ar pribėgimas nuo vieno iki kito darbo yra tiesiog energijos eikvojimas“.

Lietuvos verslininkų interesus atstovaujantys komercijos rūmai Jungtinėje Karalystėje veiklą pradėjo 2008-aisiais, birželio 16 d. A.Naujokaitytė prezidentės postą perėmė iš metus LKRJK vadovavusios Dianos Školaitės. Verslininkus vienijanti bendruomenė kasmet organizuoja ne tik renginius nariams, bet aktyviai prisideda prie visuomeninės veiklos. Jau tradicija yra tapę Kalėdų labdaros pokyliai, kurių metu surinktos lėšos aukojamos įvairioms labdaros organizacijoms Lietuvoje.