E. Muskas parašė manantis, kad bendrovės akcijų kaina yra „per aukšta“.

Gegužės 1 dieną „Tesla“ akcijų vertė krito 10 proc. o prekybos sesijos pabaigoje kaina siekė 701,32 JAV dolerio. Bendrovės kapitalizacija penktadienį sumažėjo iki 130 mlrd. JAV dolerių.

Vos diena anksčiau „Tesla“ paskelbė pirmojo 2020 metų ketvirčio rezultatus, kurie pasirodė besantys geresni, nei buvo tikėtasi rinkoje, todėl bendrovės akcijų kaina pakilo 10 procentų. Penktadienį, iki kol E. Muskas paskelbė savo įrašą tviteryje, akcijomis buvo prekiaujama po 772,77 JAV dolerio už akciją.

E. Musko pareiškimai tviteryje jau ne kartą tapo pretekstu JAV vertybinių popierių ir biržų komisijos (SEC) atliekamiems patikrinimams ir įvairiems teisminiams ginčams. Pagal taikos sutarties, kurią E. Muskas ir SEC sudarė 2018 metais, sąlygas verslininkas negali skelbti jokių bendrovei svarbių teiginių socialiniuose tinkluose be įmonės pritarimo.

Paklaustas „The Wall Street Journal“, ar penktadienį tviteryje paskelbtas įrašas buvo pokštas ir ar įrašas buvo suderintas su „Tesla“ vadovybe, E. Muskas atsakė „ne“.

Kitame įraše E. Muskas, kuris priešinasi JAV valdžios dėl COVID-19 protrūkio taikomoms ribojančiosioms priemonėms, pareikalavo „grąžinti žmonėms laisvę“.

E. Muskas ne kartą pareiškė, kad tokios priemonės yra pavojingesnės nei pats koronavirusas.

Nepaisant nuogąstavimų dėl koronaviruso pandemijos sukelto ekonomikos nuosmukio, investuotojų entuziazmas dėl ambicingų „Tesla“ verslo augimo planų šiemet palaikė elektrinių transporto priemonių gamintojos akcijų vertę.

Nuo 2020 metų pradžios bendrovės akcijos pabrango beveik 68 procentais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)