Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamentas informuoja, kad, vadovaujantis Užkrečiamosios ligos židinio ir protrūkio epidemiologinės diagnostikos ir kontrolės tvarkos aprašo nuostatomis ir atsižvelgus į epidemiologinę situaciją COVID-19 ligos atžvilgiu, Nemenčinės mieste esančios UAB „Vilnika“ veikla gali būti atnaujinta nuo šio pirmadienio, gegužės 4 d.

Atnaujinus veiklą „Vilnikos“ bendrovėje, NVSC Vilniaus departamento nurodymu, negali dirbti sergantys ir izoliuoti darbuotojai. Čia turi būti stebima darbuotojų sveikata, t. y. prie įėjimo matuojama darbuotojų temperatūra, vykdoma apklausa dėl kitų užkrečiamosios ligos simptomų (kosulys, dusulys, pasunkėjęs kvėpavimas), o gauta informacija registruojama žurnale.

Darbuotojui, pasireiškus užkrečiamosios ligos požymiams, neleidžiama tęsti darbo įmonėje, nurodoma kreiptis į savo šeimos gydytoją ir turėtų būti informuojamas NVSC Vilniaus departamentas.

Darbuotojams turi būti užtikrinama pakankamai asmens higienos priemonių: muilo, popierinių rankšluosčių, rankų dezinfekcinio skysčio įvairiose įmonės vietose, iškabintos rankų plovimo instrukcijos. Įmonė turės taip pat aprūpinti darbuotojus asmeninėmis apsaugos priemonėmis ir užtikrinti tinkamą jų naudojimą (pavyzdžiui, medicininės kaukės turi būti keičiamos ne rečiau kaip kas 4 val.).

ELTA primena, kad po koronaviruso protrūkio siuvimo įmonėje „Vilnika“ nuo balandžio 16 d. 7 val. ryto buvo uždarytas Nemenčinės miestas – įrengti 3 patikros punktai, vėliau – 4. Į miestą leista atvykti tik čia gyvenantiems bei dirbantiems asmenims arba tiems, kurie turi specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą. Taip pat buvo draudžiamas asmenų išvykimas iš miesto, išskyrus gyventojų, išvykstančių dėl darbo santykių kitose teritorijose, Nemenčinės miestelyje dirbančių kitų teritorijų gyventojų, taip pat asmenų, dėl būtinosios medicinos pagalbos vykstančių į kitą teritoriją, ir asmenų, turinčių NVSC leidimą išvykti.

Balandžio pabaigos duomenimis, „Vilnikoje“ buvo fiksuoti 93 koronaviruso atvejai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)