„Klausimas susijęs su techninėmis galimybėmis, nes yra 910 tūkst. žmonių, kuriems būtų planuojama tokia išmoka, jeigu Seimas pritartų. Šiuo metu „Sodra“ turi didžiulį apkrovimą dėl dabartinių priemonių, kurias įgyvendina karantino laikotarpiu. Taip pat, priėmus (pensijų – ELTA) kaupimo įstatymą, turi iki liepos 1 dienos paleisti anuitetų sistemą, atitinkamai pareigūnams ir kitiems, kuriems numatyta kompensacija, iki rugpjūčio 1 dienos turi paskaičiuoti ir paleisti“, – Seimo Vyriausybės valandoje ketvirtadienį sakė L. Kukuraitis.

Jo teigimu, anksčiausias įmanomas laikas dėl to tik rugpjūtį.

„Jei būtų rugsėjo mėnuo, būtų dar geriau, bet kadangi norisi išmokėti kiek galima greičiau, yra rugpjūčio mėnuo, nes tai nėra automatinė išmoka visiems 910 tūkst. žmonių. Nuo šitų išmokų, kaip ir nuo kitų, atskaičiuojami visi atskaitymai, kurie susiję su įsiskolinimais ir taip toliau. Tai yra daug rimto darbo, kuris turi būti padarytas, ir klaidų čia negali būti“, – akcentavo ministras.

Vyriausybė antradienį patvirtino priemonių planą darbuotojams ir darbdaviams. Taip pat senyvo amžiaus gyventojams, neįgaliesiems, našliams, našlaičiams skirti vienkartinę 200 eurų dydžio išmoką. Taip pat siūloma įtvirtinti laikiną darbo paieškos išmoką, kuri negaunantiems nedarbo išmokos siektų 200 eurų, o gaunantiems – 42 eurus.

Šiam siūlymui dar turės pritarti Seimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)