Šią savaitę duris atvėrė grožio salonai ir kirpyklos, lankytojus priima lauko kavinės, nuo ketvirtadienio turguose leidžiama prekyba ne tik sodininkystės prekėmis. Visa tai paskatins didesnius žmonių srautus viešosiose erdvėse, todėl, kaip teigiama NVSC pranešime, labai svarbu, kad prekybininkai, paslaugų teikėjai ir patys paslaugų gavėjai laikytųsi nustatytų reikalavimų ir nekeltų pavojaus savo ir aplinkinių sveikatai.

NVSC specialistai visose Lietuvos savivaldybėse šį ilgąjį savaitgalį pasiruošę tikrinti, ar nepažeidžiami reikalavimai, nustatyti prekybos ir paslaugų teikimo vietoms sušvelninto karantino metu – ar ribojamas pirkėjų srautas, ar sužymėti atitinkami tarpai tarp pirkėjų eilėse, ar įleidžiami tik pirkėjai, dėvintys kaukes ir atvykstantys ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, ar yra įspėjimai rizikos grupių asmenims, ar sudaromos galimybės tinkamai lankytojų rankų higienai ir kitų karantino reikalavimų laikymasis.

Už patikrinimų metu nustatytus pažeidimus bus taikoma administracinė atsakomybė, primena NVS specialistai. Asmenims, nesilaikantiems reikalavimų gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)