Vyriausybei priėmus sprendimą, nuo ketvirtadienio leista vykdyti prekybą visa apimtimi visose prekybos vietose, t. y. tiek turgavietėse, tiek viešose vietose, numatant, kad veikla gali būti vykdoma, jei ribojamas pirkėjų srautas.

Bus galima teikti ne tik trumpalaikio pobūdžio, t. y. iki 20 minučių trunkančias paslaugas uždarose patalpose, bet ir ilgiau trunkančias paslaugas, tačiau ribojant lankytojų srautą. Taip pat bus galima teikti paslaugas, kurių teikimas vyksta atviroje erdvėje.

Atsižvelgiant į gerėjančią epidemiologinę situaciją, leista atnaujinti individualias sporto treniruotes ne tik atvirose erdvėse, bet ir uždarose erdvėse. Treniruočių metu bus ribojamas sportuojančių asmenų srautas (ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 10 metrų atstumas tarp asmenų ir asmenų grupių).

Draudimas netaikomas Europos klubų komandinių sporto šakų turnyrams besirengiančių sportininkų aukšto meistriškumo sporto pratyboms.

Taip pat patikslintos nuostatos dėl privalomo nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėjimo viešose vietose. Nustatyta, kad kaukes privalomai dėvėtų asmenys, vyresni nei 6 metų amžiaus. Ribojimas bus netaikomas ne tik valgant ir geriant lauko kavinėse, bet ir profesionaliems sportininkams treniruočių metu, kaimo vietovėse bei važiuojant automobiliuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)