„Siekiame padėti verslui išgyventi šį nelengvą laikotarpį. Tikiuosi, kad sutaupytas lėšas lauko kavinių savininkai sėkmingai panaudos darbo vietoms išsaugoti bei verslui išlaikyti, o atnaujinama veikla prisidės ir prie miesto gyvybingumo. Kartu lauko kavinių vadovus raginu labai atsakingai įvertinti savo veiklą ir užtikrinti saugias sąlygas tiek klientams, tiek darbuotojams“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pernai Klaipėdos miesto savivaldybė buvo išdavusi 157 leidimus lauko kavinių veiklai. 2019 metais už šiuos leidimus į savivaldybės biudžetą buvo sumokėta daugiau nei 46,6 tūkst. eurų vietinės rinkliavos.

Praėjusiame posėdyje, balandžio 9 d., Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pirmoji Lietuvoje priėmė sprendimą karantino laikotarpiui nuo vietinės rinkliavos atleisti visas miesto viešosiose vietose vykdomas prekybos ir paslaugų veiklas, kurios draudžiamos karantino metu. Nuo balandžio 27 d. šalyje suteikus leidimą dirbti lauko kavinėms, šios lengvata pasinaudoti nebegalėtų, todėl šiandien, balandžio 29 d. priimtas naujas tarybos sprendimas, kuris užtikrins, kad Klaipėdos lauko kavinių savininkams ir toliau nereikės mokėti vietinės rinkliavos. Tie verslininkai, kurie už leidimus jau yra sumokėję, galės kreiptis dėl pinigų susigrąžinimo.

Klaipėdos miesto savivaldybė karantino metu atsidarančias lauko kavines nemokamai aprūpins ir dezinfekciniu skysčiu, skirtu teritorijai dezinfekuoti. Savivaldybei svarbu, kad lauko kavinėse prisėdę miestiečiai bei čia dirbantys žmonės jaustųsi saugiai, todėl verslininkai raginami užtikrinti prevencines priemones nuo koronaviruso plitimo.

Tarybos posėdžio metu pateikta ir daugiau siūlymų dėl lengvatų verslui, kuriuos operatyviai išanalizuos Savivaldybės administracija.