Seimas antradienį pritarė Energetikos ministerijos parengtiems įstatymo pakeitimams ,praneša ministerija.

„Draugiška bandomoji reguliacinė aplinka leis greičiau ir efektyviau išbandyti naujus inovatyvius produktus ir paslaugas, kurie vėliau galėtų būti įdiegiami į pramoninę gamybą ir taptų Lietuvos eksporto dalimi“, – pranešime sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Nauja teisinė aplinka sudarys galimybes energetikos inovacijų kūrėjams realioje aplinkoje išbandyti savo kuriamus produktus ar verslo sprendimus.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) atliks priežiūrą ir teiks konsultacinę pagalbą. Įstatymu bus reglamentuoti svarbiausi tokios bandomosios energetikos inovacijų aplinkos veikimo principai ir kriterijai norintiems ja pasinaudoti subjektams, taip pat jų teisės ir pareigos.

Pasak ministerijos, šiuo metu inovacijų kūrėjams, norintiems išbandyti pilotinį energetikos srities produktą ar paslaugą, tenka tam skirti nemažai laiko ir administracinių resursų, o kartais ir išvis nėra galimybės išbandyti inovaciją realiomis sąlygomis.

Be to, Energetikos įstatymo pakeitimais bus skatinamos reguliuojamų energetikos įmonių inovacijos, apibrėžiant inovacijų finansavimo šaltinius tokioje veikloje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)