„Savivaldybių atstovai, ypač Palangos, pranešė, kad yra atliktos rezervacijos ir daugelis viešbučių yra pilnai užsakyti liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Žinoma, tie užsakymai – sąlyginiai, kad nepablogės situacija viruso prasme.

Tačiau iš tikrųjų yra pozityvių ženklų, kurortai laukia vasaros. Žinoma, laukia su nerimu, nes nėra tikri, kaip apsaugoti didžiulius turistų srautus.


Palangos meras įvardijo, kad kai oras geras, Palangos paplūdimyje yra 200-300 tūkst. žmonių, tad užtikrinti jų saugumą bus didelis iššūkis ir čia, kaip minėjo prezidentas, reikia tiek sveikatos standarto tokiose poilsinėse zonose, reikia pasirengimo savivaldybių pusėje bei visuomenės sąmoningumo laikantis visų atsargumo priemonių“, – kalbėjo S. Krėpšta.

Spaudos konferencijoje jo buvo paklausta ir ką prezidentūra mano apie Kinijos šiuo metu svarstomą variantą ilginti savaitgalius iki 2,5 dienos, esą taip žmonės mažiau dirbtų ir daugiau išleistų pinigų, kas padėtų greičiau atsistatyti ir pačiai ekonomikai.

„Bendras principas, kad šią krizę mes pasitikome kitokie, turime erdvės pasiskolinti ir tikrai turime visas galimybes vykdyti skatinančią ekonominę politiką tam, kad sušvelnintume prognozuojamą ekonomikos nuosmukį.

Rytoj prezidentas turės diskusiją su ekonomikos ekspertais ir kalbės kokių ilgesnio laikotarpio priemonių reikėtų paskatinant ekonomiką.

Jūsų įvardytas pasiūlymas dėl trumpesnės darbo savaitės, jis nėra išbandytas ir neturime apčiuopiamų įrodymų, kad jis prisidėtų skatinant ekonomiką“, – teigė prezidento patarėjas.

S. Krėpšta taip pat buvo paklaustas apie paramą verslui.

„Prezidentas ne kartą yra minėjęs, kad, deja, vis dar nemažai tų paramos priemonių yra ant popieriaus, o ne veikiančių realybėje.

Mes matome skaičius, kad šiek tiek auga jų panaudojimas, bet iš suplanuoto viso skatinimo paketo, realiai verslas ir darbuotojai yra pasinaudoję mažąja dalimi, tai be abejo reikia spartinti šių priemonių panaudojimą ir vertinti, ar nereikia papildomų skatinančiųjų priemonių ir prezidentas kalbės su ekspertais rytoj apie tai“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)