„Išduotų statybos leidimų skaičius pirmąjį ketvirtį rodo, kad statybos leidimų yra išduota daugiau negu pernai. Tai leidžia teigti, kad turbūt didelio sustojimo neturėsime, nors statybininkų asociacijos narių apklausos duomenimis, prognozuojamas apie 25 proc. mažėjimas“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė M. Narmontas.

Anot jo, siekdama amortizuoti nuostolius, kurių gali patirti statybų sektorius, Vyriausybė skatins daugiabučių renovaciją.

„Planuojame birželį parengti kvietimą ir laukti norinčių renovuotis. Birželio pirma diena turėtų būti ta data, kai visi norintys arba nesulaukę eilės dabar galėtų teikti paraiškas“, – teigė viceministras.

Jo teigimu, Vyriausybė sieks paskatinti ne tik vadinamąją didžiąją renovaciją, kai namas atnaujinamas kompleksiškai, bet ir mažąją, kai atnaujinamos tik šilumos sistemos.

„Planuojama praplėsti mažosios renovacijos spektrą – teikti papildomą paramą skolintis daugiabučių namų bendrijoms, tam planuojama pakeisti įstatymą. Tikimės, kad skubos tvarka tą bus galima padaryti ir rudenį bendrijos galės skolintis, kad pakeistų duris, langus ar stogą suremontuoti“, – sakė M. Narmontas.

Pasak jo, šie metai yra pirmieji, kai vyksta visų pastatų modernizacija.

Viceministras nurodė, kad mažajai renovacijai Aplinkos ministerija yra skyrusi 50 mln. eurų, didžiajai – dar apie 60 mln. eurų.

Aplinkos ministerijos duomenimis, per septynerius metus Lietuvoje renovuoti 2455 daugiabučiai, jiems skirta 700 mln. eurų paramos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)