6 mln. eurų bus skirti akcininkų paskolai refinansuoti vienos didžiausių Lietuvos biokuro gamybos ir tiekimo įmonių „Pusbroliai“ įsigijimą, likę 4 mln. – pastarosios investicijoms į biokuro gamybos ir tiekimo įrangą, pranešė bendrovė ir SEB.

Pasak „Idex“ grupės prezidento Thierry Francko de Preaumonto (Tjeri Franko de Preomono), augant biokuro poreikiui, jo gamyba tiek Lietuvoje, tiek kaimyninėse šalyse taps vis svarbesnė, o investicijos skatins atsinaujinančios energetikos plėtrą.

„Matome galimybių ne tik tapti patikimu partneriu Lietuvoje, bet ir pradėti plėtrą į kitas Baltijos ar Skandinavijos šalis“, – SEB banko pranešime cituojamas T. Franckas de Preaumontas.

Vienos didžiausių Europos investicijų bendrovių „Antin“ valdoma Prancūzijos atsinaujinančios energetikos grupė „Idex“ į Lietuvą žengė praėjusių metų pabaigoje, įsigydama Vokietijos bendrovę „Danpower Baltic“, pakeitusią pavadinimą į „Idex Baltic“.

SEB bendrovei vasarį jau yra suteikęs 40 mln. eurų paskolą verslo plėtrai ir kitos paskolos refinansavimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)