Pavasario prognozių ataskaitoje, kurią vyriausybė ketina išleisti trečiadienį, jos ekspertai skaičiuoja, kad bendrasis vidaus produktas (BVP), lyginant su praėjusiais metais, šiemet susitrauks 6,3 proc., skelbia laikraštis.

Ataskaitoje teigiama, kad žemiausias nuosmukio taškas jau buvo pasiektas. Anot ekspertų, ekonomikos augimas gegužę stabilizuosis ir antroje metų pusėje padidės.

Nepaisant milžiniškos apimties valstybės pagalbos, manoma, kad šalyje nuvilnys bankrotų banga, o darbus praras 3 mln. žmonių. Vyriausybė taip pat prognozuoja, kad mokestinės pajamos sumažės 82 mln. eurų.

Laisvajai demokratų partijai (FDP) priklausantis politikas Michaelis Theureris teigė manantis, kad tokios prognozės yra optimistiškos.

„Ekonominio ciklo sutrikdymas atneštų daug papildomos žalos“, – teigė jis.

Kitų institucijų prognozės buvo daug niūresnės. Niurnberge įsikūręs Užimtumo tyrimų institutas teigė, kad Vokietijos ekonomika šiemet turėtų susitraukti 8,4 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)