Vidutinė neapmokėta sąskaitos vertė yra 1453 eurai. Pagal priemonę „Apmokėtinų sąskaitų paskolos“ smulkioms ir vidutinėms įmonėms skirta 50 mln. eurų, todėl įmonės ir toliau gali teikti paraiškas.

„Šios pagalbos smulkiajam ir vidutiniam verslui priemonės mechanizmas buvo sukurtas, išbandytas ir paleistas vos per kelias savaites. Siekiame, kad įmonės galėtų kuo paprasčiau ir lengviau pateikti paraiškas, tačiau natūralu, kad prireikė šiek tiek laiko, kad paraiškų teikimas įsibėgėtų. Paskutinių dienų duomenys rodo, kad vis daugiau įmonių paraiškų yra sėkmingai patvirtinamos, o šią savaitę jau turėtų įvykti ir pirmieji išmokėjimai“, – pranešime cituojamas „Invega“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Anot K. Motiejūno, tam, kad priemonė būtų dar patrauklesnė verslui, nuspręsta pakoreguoti pačios priemonės sąlygas: pakeisti terminai – sąskaita turi būti išrašyta nuo 2020 m. sausio 1 d. iki kovo 31 d. (vietoj kovo 16 d.); nebeliko minimalaus 100 eurų (įskaitant PVM) išrašytos sąskaitos faktūros ribojimo.
Taip pat pasikeitė minimali ir maksimali paskolos suma, kuri gali būti suteikta paskolos gavėjui.

Minimali suma sumažėjo nuo 1 tūkst. iki 500 eurų, o maksimali suma išaugo nuo 100 tūkst. iki 500 tūkst. eurų.

Galimybė teikti paraiškas gauti paskolas dėl neapmokėtų sąskaitų apmokėjimo bus aktyvi tol, kol smulkioms ir vidutinėms įmonėms bus paskirstyta suplanuota 50 mln. eurų suma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)