Kas laukia Lietuvos verslo? Kokia reali ekonomikos prognozė? Kaip atsigavimui ruošiasi stambus, vidutinis ir smulkusis verslas? Kaip išsaugoti darbo vietas? Ar ši krizė tikrai grėsmė demokratijai? Tai tik nedaugelis klausimų, į kuriuos atsakymų bus ieškoma viename didžiausių renginių šalies istorijoje organizuojamame kartu su „Delfi plius”, kuris dėl karantino sąlygų įvyks internete gegužės 7 dieną.

Tarp forumo pranešėjų ir diskusijų dalyvių – žinomų verslininkų, ekonomistų, įmonių vadovų, organizacijų atstovų, atskirų sričių profesionalų pavardės.

„Kada, jei ne dabar, kai įvykiai dar nepasibaigę, tinkamiausias metas susivienyti visas žinias ir vertingą patirtį? Būtent to ir siekiame šiuo Forumu – sutelkti savo srities profesionalus, kurie pasidalins įžvalgomis bei pasiūlymais. Kalbėsime ne apie problemas, bet apie galimybes. Dabar niekas nežino, kaip atrodys ateitis, bet visi turime vienokias ar kitokias prielaidas, kaip ji galėtų atrodyti. Jei mes visi kartu jas išsakysime per skirtingas perspektyvas, turėsime daugiau aiškumo ir drauge atrasime geriausius sprendimus sau ir visam Lietuvos verslui“, – nuotolinės konferencijos idėją pristato Lietuvos Verslo Forumo organizatorius, „Confinn“ vadovas Dainius Baltrušaitis.

Jis taip pat priduria, kad viena svarbiausių Forumo misijų yra pagelbėti verslininkams šiuo sunkiai prognozuojamu laikotarpiu nepadaryti skubotų sprendimų.

„Dabar verslui neišvengiamai reikia pereiti į naują ciklą – galvoti, kiek produktai ir paslaugos yra reikalingi arba kaip transformuoti savo veiklą taip, kad ji būtų reikalinga ir naudinga. Susiduriame su daugybę sunkių sprendimų, susijusių su finansais, darbuotojų išlaikymu, darbų organizavimu ir begalės kitų. Norime padėti verslui priimti apgalvotus sprendimus, dėl kurių po to netektų gailėtis“, – komentuoja D. Baltrušaitis.

Šioje interaktyvių pranešimų ir diskusijų dienoje dalyvių laukia turininga programa su net 8 paralelinėmis „salėmis“. Vienu metu galima bus rinktis kokį pranešimą klausyti, kokioje teminėje diskusijoje ar vebinare sudalyvauti.

„Jau dabar turime ne vieną realų pavyzdį, kaip verslo atstovai sugebėjo efektyviai prisitaikyti prie situacijos, operatyviai transformuodami savo veiklą. Turėsime galimybę išgirsti sėkmingų istorijų, pasisemti naudingų patarimų“, – pasakoja D. Baltrušaitis.

Tuo pat metu vyks ir interaktyvios tematinės diskusijos, kuriose dalyvaus skirtingi verslininkai, visuomenės veikėjai. Dalyviai galės patys rinktis sau aktualiausias, prisijungti prie jų ir užduoti klausimus. Skirtingi verslo ir vadybos konsultantai rengs vebinarus aktualiomis ir praktinėmis temomis, kurios naudingos žinoti dabar bei ateity, krizei pasibaigus.

Organizatoriai pažymi, kad Forumas visuomeninis, atviras visiems. Dalyvio mokestis renkamas savanoriško įnašo principu. Taip pat renginiui paramą jau suteikė kelios didelės verslo organizacijos, taip prisidėdamos prie galimybės suorganizuoti šią konferenciją.

„Dėkojame, kad partnerių bei galinčių sumokėti už bilietus dalyvių daugėja ir kviečiame prisijungti. Jei manote, kad ši idėja yra naudinga ir norite palaikyti ją, tapkite šios iniciatyvos partneriu. Visos lėšos skiriamos nemokamų dalyvių dalyvavimui ir iniciatyvos įgyvendinimo išlaidoms padengti“, – kviečia D. Baltrušaitis.

Lietuvos verslo forume, skirtame ieškoti COVID-19 krizės sprendimų, gegužės 7 d. dalyvaus daugiau nei 100 pranešėjų ir diskusijų dalyvių - verslininkų, ekonomistų ir konsultantų. Visos dienos metu renginyje internete pranešimai paraleliai vyks 8 salėse, kartu su interaktyviomis diskusijomis ir tinklaveikos sesijomis. Lietuvos verslo forumą organizuoja „Confinn“. Renginio pagrindinis partneris – „Swedbank“, partneriai: Lietuvos pramoninkų konfederacija, „Delfi Plius“, Investuotojų forumas, „Microsoft“, komunikacijos agentūra „Virtuozai“, „Versli Lietuva“, Global Lithuanian Leaders, Personalo valdymo profesionalų asociacija, LNK televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)