„Suprantame situacijos sudėtingumą – saugūs atstumai turi būti užtikrinti, o Vilniaus senamiesčio siauros gatvelės nėra tam tinkamos. Todėl gelbėdami restoranus šiam sezonui dovanojame miesto aikštes, skverus ir uždaras gatves restoranams ir kavinėms – įrenkite čia lauko staliukus, vykdykite veiklą, išsaugokite darbo vietas ir gyvą miestą. Miestas padės jums, kuo tik galės“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybė paskelbė 18-os vietų žemėlapį, tarp kurių – Rotušės aikštė, Vokiečių gatvė, Europos aikštė, Gedimino prospektas, Sirvydo skveras ir kitos Vilniaus senamiesčio vietos – kuriose aplink veikiantys restoranai galės įkurti savo lauko kavines. Tačiau tokių vietų mieste galės būti ir daugiau.

Dovanojamų vietų lauko kavinėms žemėlapis

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat apsiėmė globoti ką tik startavusį projektą Talonai.lt, kuris restoranus, kavines ir barus kviečia nemokamai registruotis, o vilniečius – pirkti savo pamėgtų vietų paslaugas jau dabar, o kuponais pasinaudoti vėliau – tam, kad sunkiausiu periodu šios vietos nežlugtų.

Dar dvi priemonės, kuriomis savivaldybė siekia padėti maitinimo įstaigų veiklai: šiam sezonui maisto furgonėliams leidžiama veikti visame mieste be atskiro suderinimo, kai turimas leidimas veikti bent vienoje seniūnijoje, o lauko kavinėms naikinama rinkliava už 2020 m.

Dar vieną, penktąją, pagalbos priemonę savivaldybė paskelbs pirmadienį.

Kaip veiks miesto erdvių atvėrimas

Pasirinkus norimą vietą iš sąrašo arba sugalvojus savo, kur galima saugiai įkurti lauko stalus, restoranai turi kreiptis į savivaldybę el. paštu gyvas@vilnius.lt iki balandžio 29 d., tuomet bus padalintos vietos lauko kavinėms ir nemokamai skubiai išduoti leidimai visiems norintiems. Ši išimtis galios iki sezono pabaigos.

Visas Vilniaus pagalbos restoranams ir kavinėms priemonių sąrašas čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)