Jau buvo skelbta, kad prekybos centruose viena po kitos atsidaro parduotuvės, didžioji dalis prie įprasto darbo tikisi grįžti per kelias dienas.

Šeštadienį veiklą atnaujina „Ozas“

Prasidėjus karantino sąlygų švelninimui, veiklą atnaujina „Oze“ veikiančios prekybos ir paslaugų vietos. Parduotuvių durys lankytojams vėl atveriamos balandžio 25 d., plaukų ir nagų priežiūros paslaugų tiekėjų – balandžio 27 d.

Tęsiantis karantinui, prekybos ir pramogų centras laikysis griežtų taisyklių, kad būtų užtikrintas darbuotojų, lankytojų ir miesto gyventojų saugumas. Laikinai uždarytų restoranų, kavinių ir pramogų vietų veiklos atnaujinimas planuojamas atsižvelgiant į tolimesnius Vyriausybės nutarimus.

„Šeštadienį atidarome „Ozo“ prekybos ir paslaugų vietas, tačiau primename lankytojams, kad kol šalyje įvestas karantinas, būtina ir toliau laikytis saugumo taisyklių“, – teigia „Ozą“ valdančios bendrovės „NEPI Rockcastle Lithuania“ mažmeninės prekybos turto valdytojas Antanas Kemėšis.

Į prekybos ir pramogų centrą bus įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai. Lankytis leidžiama ne didesnėmis nei 2 žmonių grupėmis.

2 asmenų grupės taisyklė taikoma ir naudojantis liftu, tačiau, esant galimybei, rekomenduojama vietoje lifto naudotis laiptais.

Lankytojai raginami laikytis bent 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių, išlaikyti ne ilgesnį nei 15 min. kontaktą su darbuotojais.

Rekomenduojama už prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o banko kortelėmis. Stovėjimo aikštelėse automobilius prašoma parkuoti į kas antrą vietą ir taip išlaikyti saugų atstumą nuo kitų lankytojų.

Į „Ozą“ nebus įleidžiami asmenys, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai – karščiavimas, kosėjimas, sloga ir pan. Prie prekybos ir pramogų centro įėjimo apsauga tikrins kiekvieno lankytojo temperatūrą, jų bus prašoma dezinfekuoti rankas, užsidėti apsaugines kaukes bei dėvėti pirštines.

Rizikos grupės asmenimis, vyresniems kaip 60 metų, turintiems lėtinių ligų, prekybos centre siūlomas specialus apsipirkimo laikas – nuo 10 iki 11 valandos. Jų aptarnavimui parduotuvėse tuo metu rekomenduojama teikti pirmenybę.

Iki atskiro pranešimo „Ozo“ parduotuvės darbą pradės 10 val. ir veiks iki 20 val. Išskyrus „Maxima XXX“ (nuo 8 val. iki 21 val.)
Apie „Ozą“

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ buvo atidarytas 2009 m. Bendras „Ozo“ nuomojamas plotas yra 61 800 kv. m, jame veikia apie 180 nuomininkų.

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ priklauso „NEPI Rockcastle“, pirmaujančiai Centrinės ir Rytų Europos mažmeninės prekybos NT investicijų ir plėtros kompanijai, ir yra valdomas tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“.

Pirma diena „Akropoliuose“ buvo rami ir nuosaiki

Palaipsniui atnaujinant parduotuvių darbą prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose pirma darbo diena buvo rami, lankytojų dienos srautas buvo nuosaikus ir sudarė mažiau nei pusę prieš karantiną įprasto dienos srauto. Lankytojams laikantis saugaus atstumo bei higienos taisyklių, incidentų ar nesusipratimų nebuvo užfiksuota.

„Vakar diena, pirmoji kai parduotuvės „Akropoliuose“ pradėjo atnaujinti darbą, buvo rami. Tai nulėmė dvi priežastys: žmonės rimtai ir atsakingai vertina esamą situaciją ir be reikalo stengiasi nesilankyti viešosiose vietose. Be to, prekybos centruose „Akropolis“ parduotuvės veiklą atnaujina laipsniškai, planuojame, kad visos parduotuvės dirbs nuo šio šeštadienio“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Jo teigimu, prekybos centruose žmonių eilių ar susibūrimų vakar nebuvo, automobilių eismas ir parkavimas šalia prekybos centrų taip pat vyko sklandžiai.

„Džiaugiamės, kad mūsų klientai elgiasi išties sąmoningai ir laikosi instrukcijų, kurios pasitinka dar prieš įžengiant pro prekybos centro duris. Turėdami galimybę atvykti apsipirkti ar reikalingas paslaugas gauti gyvai, lankytojai laikosi taisyklių: dėvi apsaugines veido kaukes, laikosi saugaus atstumo vienas nuo kito, atvyksta po vieną ar po du, dažnai dezinfekuoja rankas“, – teigia jis.

„Akropoliuose“ bendrosios erdvės ir dažniausiai liečiami paviršiai yra periodiškai valomi naudojant dezinfekcines priemones, visu pajėgumu veikia ventiliacinės sistemos. Sužymėti atstumai ir laukimo vietos, taip pat išskirstyti suoliukai alėjose užtikrina, kad žmonės laikytųsi saugaus atstumo ir nesibūriuotų. Taip pat kiekvieną dieną itin atidžiai stebima visų „Akropoliuose“ dirbančių žmonių sveikatos būklė.

Į „Akropolius“ įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai, kuriems nuolat transliuojami pranešimai, primenantys apie saugaus atstumo laikymąsi, būtinybę dėvėti kaukes ir raginimą dažniau naudoti dezinfekcinį skystį – jo yra prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą bei šalia sanitarinių zonų. Jei lankytojų srautas smarkiai išaugtų, prekybos centrai yra pasiruošę jį riboti, tačiau tikimasi, kad to neprireiks ir visi „Akropolių“ lankytojai be apribojimų galės ramiai, saugiai ir greitai apsipirkti.

Nuo balandžio 23 d. iki karantino pabaigos arba atskiro pranešimo visuose trijuose „Akropoliuose“ parduotuvės dirba nuo 10 iki 20 val., šiek tiek trumpiau nei buvo įprasta anksčiau. „Maxima“ veikia nuo 8 iki 21 val., „Eurovaistinė“ nuo 9 iki 20 val., „Ermitažas“ Vilniuje dirba nuo 9 iki 21 val.

Vadovaujantis LR Vyriausybės nutarimu, nuo balandžio 27 d. klientus galės aptarnauti tie restoranai ir kavinės, kurie turi lauko erdves. Kino centrai „Forum Cinemas“, „Akropolio ledo“ arenos ir kiti pramogų operatoriai veiklą atnaujins gavus tam leidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)