„Šiandien tinklapyje koronastop.lt pradėsime teikti ir pagrindinius ekonomikos rodiklius.

Nuo karantino pradžios Lietuvoje nedarbo lygis išaugo nuo 9,3 proc. iki 11,1 proc. Tas augimas arčiausiai vyko nuo antros karantino savaitės ir tęsėsi iki praėjusios savaitės galo. Šią savaitę nedarbo lygis išlieka stabilus.

Per tą laikotarpį naujų bedarbių pagausėjo apie 30 tūkst. Šios savaitės skaičiai rodo, kad jų gretos pasipildė 1600, tai matome smarkų sulėtėjimą“, – teigė jis.

Kalbėdamas apie nedarbingumo atvejus, G. Jakštas tikino, kad jų per dieną buvo užfiksuojama 5253, o iš jų šią savaitę dėl epideminės situacijos – apie 17 proc.

„Viso karantino metu apie 40 proc. nedarbingumo atvejų vykdavo dėl epideminės situacijos, praėjusią savaitę ta dalis siekė 60 proc. o šią savaitę – tik 17 proc.“, – skaičius dėstė jis.

Taip pat specialistas teigė, kad nuo 2020 m. kovo pradžios buvo įdarbinti 42 tūkst. darbuotojų, o iš darbo atleisti 44 tūkst., o bendras neigiamas balansas siekė 2 tūkst.

„Tačiau karantino metu kovo mėn. tas balansas buvo neigiamas 9 tūkst. Bendrai, nuo karantino paskelbimo pradžios, iš darbo buvo atleista 14 tūkst. daugiau nei įdarbinta.

Šiuo metu yra beveik 14 tūkst. asmenų, kurie yra neapmokamose atostogose arba į darbą neatvyksta administracijos leidimu“, – taip pat sakė jis.

Anot G. Jakšto, iš viso dėl darbuotojų prastovų kreipėsi 4 tūkst,. įmonių, o bendras besikreipusių asmenų skaičius siekia beveik 65 tūkst.

„Beveik 60 tūkst. savarankiškai dirbančių asmenų kreipėsi dėl paramos. Apie 90 proc. iš jų paramą yra gavę“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)