Apdovanojimus įsteigusios „Coface Baltics“ generalinis direktorius Mantvydas Štareika teigė, kad nugalėtojomis pripažintų įmonių veiklos rezultatai per pastaruosius tris metus nuosekliai gerėjo, jos profesionaliai tvarkėsi su iškylančiomis verslo rizikomis, užtikrino aukštus mokumo rodiklius ir laiku atsiskaitė su partneriais. Galutinį sprendimą dėl nugalėtojų lėmė 2018-2019 metų veiklos rodikliai ir teigiami jų pokyčiai, taip pat vidinis „Coface“ suteiktas reitingas ir prisiimta rizika šių įmonių atžvilgiu.

„Vertinome tokius rodiklius, kaip atskaitomybė, trumpalaikiai ir ilgalaikiai įsipareigojimai, turimos atsargos, turtas ir nuosavas kapitalas. Visos apdovanotos įmonės pasižymi aukščiausiu – 10 balų kreditingumo rodikliu. Tai reiškia, kad verslo partnerystė su šiomis bendrovėmis pasižymi stabilumu ir patikimumu“, – komentavo „Coface Baltics“ vadovas.

Nugalėtojais paskelbti: didžiausia Šiaurės Europoje biorafinuotų kviečių gamintoja „Roquette Amilina“, vienas didžiausių Baltijos šalyse IT ir buities prekių distributorius „TD Baltic“, taip pat žuvies ir jūros produktų gamintoja „Vičiūnai ir partneriai“.

Pagal 2018-2019 metų veiklos rezultatus į finalinį patikimiausių įmonių sąrašą taip pat pateko uždarosios akcinės bendrovės „Baltic Master“, „Varlė“, „Lietuvos ryto spaustuvė“, „Nostrada“ ir „Vilniaus baldai“.

Atranka buvo vykdoma iš daugiau kaip 20 tūkstančių Lietuvos bendrovių, kurių veiklos rodiklius „Coface“ stebi ir analizuoja reguliariai.

Patikimiausių įmonių apdovanojimus buvo planuota įteikti kasmetinėje „Coface Verslo Rizikos Konferencijoje“, kuri turėjo įvykti kovo pradžioje ir buvo atidėta dėl koronaviruso pandemijos grėsmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)