Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose esantys „Akropoliai“ atsidaryti pradeda nuo ketvirtadienio, tačiau planuojama, kad visos parduotuvės darbą atnaujins iki šeštadienio.

„Vadovaujantis nustatytomis taisyklėmis į „Akropolius“ bus įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai. Imsimės priemonių, kad lankytojų srautai būtų išskirstomi ir žmonės nesibūriuotų. Esant poreikiui – esame pasiruošę riboti lankytojų srautą“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Kauno prekybos centro „Molas“ valdytoja Indrė Januševičiūtė BNS sakė, kad visas prekybos centras pilnai veiklą pradės pirmadienį.

„Tie, kurie gali užtikrinti saugumą ir atitikti visus Vyriausybės reikalavimus, jie atsidarys. Bet pilnai prekybos centras startuos pirmadienį. O tie, kurie, užtikrins reikalavimus, gali ir šiandien atsidaryti“, – sakė ji.

I. Januševičiūtė sakė negalinti pasakyti, kiek tiksliai prekybos vietų darbą pradėti ruošiasi anksčiau.

Kauno prekybos centras „Mega“ praneša, jog čia kol kas atsidaro tik tos įstaigos, kurioms nereikia išankstinio pasiruošimo.

„Žinia apie karantino švelninimą kiek staigi ir netikėta, todėl šiandien darbą pradeda tos parduotuvės, kurioms nereikalingas išankstinis pasiruošimas, nereikia užpildyti lentynų ar šaldytuvų sandėliuojamomis atsargomis, kurioms nekilo trukdžių sukviečiant darbuotojų komandas. Pilna apimtimi pagal leidžiamas karantino normas „Mega“, planuojama, pradės veikti iki šeštadienio“ – sako „Megą“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ atstovė Vaida Burvienė BNS informavo, jog bendrovės valdomi prekybos centrai atsidarys penktadienį arba šeštadienį.

Nuo šeštadienio veiklą atnaujins visos prekybos centre Kauno „Akropolis“ esančios parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos.

Vilniaus „Ozas“ taip pat atsidarys šeštadienį.

Prekybos centras „BIG“ Vilniuje atsidarys penktadienį, veiklą planuoja atnaujinti visi 88 nuomininkai, išskyrus vaikų žaidimo kambarį ir soliariumą. Restoranai ir kavinės veiks kaip maisto atsiėmimo vietos.

Sostinės prekybos centras „Panorama“ pranešė, kad parduotuvių veiklą palaipsniui atnaujinti pradėjo ketvirtadienį, tačiau planuojama, kad visos parduotuvės veiks nuo pirmadienio.

Vyriausybei pratęsus karantiną iki gegužės 11 dienos ir sušvelninus jo sąlygas, nuo ketvirtadienio darbą jau gali atnaujinti visos parduotuvėms, įskaitant ir esančias didžiuosiuose prekybos centruose. Nuo praėjusios savaitės galėjo veikti tik parduotuvės, turinčios įėjimą iš lauko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)