Didieji prekybos centrai praneša, kad viena po kitos parduotuvės jau atsidaro, pilnu pajėgumu planuojama dirbti nuo šeštadienio.

Be to, turgavietėse bei kioskuose nuo ketvirtadienio galima prekiauti augalais, sėklomis ir trąšomis.

Likusi dalis sušvelninimų įsigalios nuo pirmadienio – tuomet veiklą galės atnaujinti lauko kavinės, muziejai, bibliotekos, kirpyklos.

Duris atidarė „Akropolis“

Didžiausiuose prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose įsikūrusios parduotuvės atnaujina veiklą. Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas ir leidus dirbti parduotuvėms esančioms prekybos centruose, jos „Akropoliuose“ palaipsniui atsidaro jau nuo šiandien.

Planuojama, kad visos parduotuvės darbą atnaujins ne vėliau nei šį šeštadienį, balandžio 25d.

„Akropoliai“ yra pasiruošę parduotuvių atidarymui po pertraukos, pasiilgome savo lankytojų. Visuose prekybos centruose taikome lankytojų ir darbuotojų saugumo užtikrinimui reikalingas priemones, bendrosios erdvės ir dažniausiai liečiami paviršiai yra periodiškai valomi naudojant dezinfekcines priemones, pilnu pajėgumu veikia ventiliacinės sistemos. Vadovaujantis nustatytomis taisyklėmis į „Akropolius“ bus įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai.

Imsimės priemonių, kad lankytojų srautai būtų išskirstomi ir žmonės nesibūriuotų. Esant poreikiui – esame pasiruošę riboti lankytojų srautą“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Nuo balandžio 23 d. iki karantino pabaigos arba atskiro pranešimo visuose trijuose „Akropoliuose“ parduotuvės dirbs nuo 10 iki 20 val., šiek tiek trumpiau nei buvo įprasta anksčiau. „Maxima“ veikia nuo 8 iki 21 val., „Eurovaistinė“ nuo 9 iki 20 val., „Ermitažas“ Vilniuje dirba nuo 9 iki 21 val.

Veiklą atnaujinant vis daugiau prekybos vietų, aktualią informaciją apie veikiančias parduotuves bei paslaugų teikimo vietas ir jų darbo laikus bus galima rasti internetinėje svetainėje.

Siekiant efektyvesnio viduje cirkuliuojančio oro filtravimo, „Akropoliuose“ keičiami visi oro filtrai, taip pat pilnai dezinfekuojamos sanitarinės patalpos.

Prioretizuojant lankytojų saugumą ir siekiant užtikrinti tinkamo atstumo laikymąsi prekybos centruose įgyvendinti papildomi sprendimai, leisiantys užtikrinti socialinę distanciją. Tarp jų yra alėjų pertvarkymas, jose suretinant poilsio vietas ir atokiau vienas kito paliekant suoliukus, kad žmonės nesibūriuotų. Ties mažesnėmis parduotuvėmis prekybos centro alėjų grindys bus specialiai sužymėtos, kad, esant poreikiui, pirkėjai eilėje galėtų laukti saugiu atstumu.

„Akropolių“ lankytojai taip pat nuolat girdės ir matys pranešimus, primenančius apie saugaus atstumo laikymąsi, būtinybę dėvėti kaukes ir raginimą dažniau naudoti dezinfekcinį skystį – jo bus prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą bei šalia sanitarinių zonų.

Vadovaujantis LR Vyriausybės nutarimu, nuo balandžio 27 d. klientus galės aptarnauti tie restoranai ir kavinės, kurie turi lauko erdves. Kino centrai „Forum Cinemas“, „Akropolio ledo“ arenos ir kiti pramogų operatoriai veiklą atnaujins gavus tam leidimą.

„Topo centras“ matuos klientų temperatūrą

Pranešime spaudai rašoma, kad duris atveria visos „Topo centro“ parduotuvės. Išimtis – tik du prekybos centrai, kuriuose veikia „Topo centras“ – Kauno „Akropolis“ bei prekybos centras „Ozas“, kurių valdytojų sprendimu atidarymas planuojamas šeštadienį.

„Patekimas į parduotuves bus dar griežtesnis nei jau į visą mėnesį veikiančius atsiėmimo centrus: bus matuojama temperatūra visiems įeinantiems ir neleidžiama patekti sergantiems ar turintiems temperatūros. Visi pirkėjai privalės turėti apsaugines kaukes, dezinfekuotis rankas bei užsidėti vienkartines pirštines, kurias suteiks parduotuvė. Parduotuvės viduje turės būti išlaikomas bent 2 metrų atstumas tarp žmonių bei tekti ne mažiau nei 10 kv. metrų žmogui, todėl esant didesniam klientų skaičiui, bus ribojamas patekimas, o klientų prašoma elgtis atsakingai ir būti kantriais

Net ir po šių pokyčių rizikos grupėms priklausantiems klientams „Topo centras“ nerekomenduoja lankytis parduotuvėse ir ragina pirkti internetu bei rinktis pristatymą į paštomatus ar į namus. Jei tikrai skubu – klientai visus pirkinius turėtų susiplanuoti iš anksto, kad apsipirkimas parduotuvėje neviršytų 10-15 minučių“, – rašoma pranešime.

Prekybą pradeda ir „Mega“

Prekybos centras „Mega“ pranešė šiandien atveriantis duris lankytojams, tačiau pilnu pajėgumu taip pat dirbs nuo šeštadienio.

„Akivaizdu, kad nepaisant Vyriausybės leidimo veiklą pradėti prekybos centrams, aukštesni nei anksčiau sanitariniai reikalavimai bus aktualūs dar ilgai, juk karantinas dar nesibaigė. Dar prieš paskelbiant karantiną įsirengėme modernią oro valymo nuo virusų ozonu įrangą, todėl savo lankytojus pasitiksime vienoje steriliausių erdvių Lietuvoje“, – sako PLC „Mega“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Pramoninis ozonavimo įrenginys sumontuotas PLC „Mega“ ventiliacijos kameroje, mobilūs ozonatoriai papildomai įrengti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą. Ši įranga ozono pagalba sunaikina virusus ir bakterijas ne tik ore, bet ir ant paviršių.

„Ozonas naikina besiveisiančias bakterijas ir virusus tokiose aplinkose, kurios dažnai nematomos ir sunkiai pasiekiamos kitomis priemonėmis. Ozono generatorius gamina dujinį ozoną (O3) – vieną iš stipriausių oksidatorių. Šios dujos reaguoja su įvairiomis biologinės kilmės medžiagomis, esančiomis ore, nusėdusiomis ant sienų, prietaisų ir jas sunaikina“ – teigia chemijos mokslų daktaras Arvydas Stončius.

„Keliame labai aukštus reikalavimus sau, siekiame užtikrinti lankytojų bei darbuotojų saugumą, todėl mes ne tik vykdysime oficialiai keliamus saugumo reikalavimus, bet ir imsimės papildomų priemonių, tarp jų – apsauginių kaukių dalinimas asmenims, kurie užsimiršę ar dėl kitų priežasčių prekybos centre bus pastebėti be jų. Apie būtinuosius saugumo standartus nuolatos priminsime lankytojams per vietinį radiją, stengsimės valdyti galimus žmonių susibūrimus“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Prie visų įėjimų į PLC „Mega“ galima rasti dezinfekcinio skysčio aparatus, sistemingai papildomai dezinfekuojami visi dažnai liečiami paviršiai.

Nors didžioji dalis PLC „Mega“ nuomininkų paskelbus karantiną užsidarė, 15 nuomininkų dirbo viso karantino metu – tai „Rimi“ bei mažesnės maisto prekių parduotuvės, vaistinės bei kitos įstaigos, parduodančios pirmos būtinybės prekes arba teikiančios būtinąsias paslaugas.

Sušvelninus karantino reikalavimus šią savaitę duris jau atvėrė „Senukai“, „Jysk“ bei „Topo centras“.

Nuo šiandien duris gali atverti visos parduotuvės, tačiau lauko ir vidaus vaikų žaidimų aikštelės, edukacinis pramogų centras „CurioCity“, kitos pramogų ir sveikatingumo bei maitinimo įstaigos dar liks uždarytos iki tolimesnio karantino švelninimo etapo. Tačiau, kaip ir iki šiol, maitinimo įstaigos galės teikti maisto išsinešimui paslaugą.

„Žinia apie karantino švelninimą kiek staigi ir netikėta, todėl šiandien darbą pradeda tos parduotuvės, kurioms nereikalingas išankstinis pasiruošimas, nereikia užpildyti lentynų ar šaldytuvų sandėliuojamomis atsargomis, kurioms nekilo trukdžių sukviečiant darbuotojų komandas. Pilna apimtimi pagal leidžiamas karantino normas „Mega“, planuojama, pradės veikti iki šeštadienio“ –sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Vėl pradėjusi veikti PLC „Mega“ dirbs kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val.

Atidaromi „Tele2“ salonai

Sušvelninus karantino apribojimus verslui mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ atnaujina savo prekybos tinklo veiklą – atidaromi 15 operatoriaus salonų visoje šalyje.

Operatorius atidarė po 3 salonus Vilniuje (prekybos centruose „Akropolis“ ir „Mandarinas“ bei Sodų g. 22) ir Kaune (prekybos centruose „Akropolis“ ir „Kauno Dokas“ bei Pramonės pr. 29).

Taip pat duris atvėrė po du salonus Klaipėdoje (prekybos centre „Akropolis“ ir H. Manto g. 40), Panevėžyje (prekybos centre „Ryo“ ir Respublikos g. 28) ir Šiauliuose (prekybos centruose „Akropolis“ ir „Saulės miestas“) bei po vieną Pasvalyje (Vilniaus g. 34), Gargžduose (Klaipėdos g. 28) ir Tauragėje (Vytauto g. 66).

Kiekviename salone siekiant užtikrinti klientų ir darbuotojų saugumą bus įrengtos specialios, saugų atstumą užtikrinančios pertvaros.

Salone vienu metu lankytis galės tiek klientų, kiek jame yra laisvų pardavėjų. Tarp darbuotojų bus laikomasi saugaus 2 metrų atstumo. Taip pat dėl saugumo reikalavimų, per dieną bus aptarnaujamas ribotas kiekis klientų.

„Bitė Lietuva“ salonų darbą atnaujina nuo penktadienio

Nuo penktadienio 10 val. duris atvers beveik visi – 43 iš 46 – „Bitės“ salonai visoje Lietuvoje.

„Teikiame kritines paslaugas, kurių reikia tiek privatiems, tiek verslo, tiek viešojo sektoriaus klientams. Laikydamiesi visų saugos reikalavimų nuo rytojaus atveriame praktiškai visus „Bitės“ salonus. Net ir sušvelnėjus karantino sąlygoms lankytojų prašome išlikti atsargiems, dėvėti apsaugines kaukes bei dezinfekuoti rankas“, – sako Giedrius Skliutas, „Bite Lietuva“ pardavimų vadovas.

Visuose salonuose, laikantis saugos reikalavimų, bus kontroliuojamas lankytojų skaičius, patalpos ir liečiami paviršiai nuolat dezinfekuojami, darbuotojai dėvės apsaugines priemones, klientai į patalpas taip pat bus įleidžiami su kaukėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)