Vieno lito nominalios vertės akcijos iki balandžio 19 dienos parduodamos po 50 centų. Rinkoje LBS akcija šiuo metu kainuoja 43-44 centus.

Pasak NVPB Prekybos ir atsiskaitymų departamento direktoriaus Giedriaus Bacevičiaus, pati "Lisco Baltic Service" negali iš valstybės pirkti akcijų, nes jos parduodamos viešojo pardavimo būdu, ne per centrinę rinką. Akcinių bendrovių įstatymas pačiai bendrovei savo akcijas leidžia pirkti tik centrinėje rinkoje.

Pasak G.Bacevičiaus, toks apribojimas netaikomas įmonės akcininkams, todėl "DFDS Tor Line" gali pirkti LBS akcijas.

"DFDS Tor Line" galėtų akcijas nupirkti ir dabar, tik galbūt lūkuriuoja, matydama, kad yra tik vienas realus pirkėjas", - BNS sakė finansų maklerio įmonės "Jūsų tarpininkas" analitikas Vytautas Plunksnis. Jis mano, kad parduodamų valstybės akcijų kaina yra patraukli.

Neoficialiais duomenimis, didžiausia LBS akcininkė Danijos bendrovė "DFDS Tor Line" pernai už dar neįkurtos LBS akcijas kai kuriems jų turėtojams siūlė po 0,46 lito, tačiau pastariesiems tokia kaina netiko.

"DFDS Tor Line" regiono vadybininkas ir LBS valdybos pirmininkas Pederas Gellertas Pedersenas anksčiau yra užsiminęs, kad Danijos bendrovė jau pradėjo supirkinėti LBS akcijas.

"Kol kaina biržoje tokia, realiausias pirkėjas yra "DFDS Tor Line"", - teigė V.Plunksnis. Kita vertus, jis mano, kad šiuo metu Danijos bendrovė savo valdomos įmonės akcijų neperka, o tai daro smulkesni investuotojai.

Be to, "DFDS Tor Line" tikriausiai jau žino 2001 metų LBS rezultatus, o kol jie neatskleisti viešai (tai bus padaryta kovo 13 dieną), Vertybinių popierių viešosios apyvartos įstatymas danams draudžia sudaryti sandorius LBS akcijomis.

LBS akcininkai pernai birželio pabaigoje leido bendrovei per 12 mėnesių supirkti iki 10 proc. savų akcijų. Jų pirkimo kaina negali būti daugiau kaip 10 proc. didesnė už įmonės akcijos kainos vidurkį biržoje praėjusį mėnesį. Įmonės vadovai neatskleidžia, ar superka savo akcijas.

"DFDS Tor Line", pernai pavasarį įsigijusi bendrovę "Lietuvos jūrų laivininkystė" (Lisco) ir reorganizavusi ją į dvi įmones, valdo 76,36 proc. "Lisco Baltic Service" akcijų (birželio 28 dienos duomenimis).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją