Nors šis posėdžio klausimas buvo uždaras, komiteto narės Rasa Budbergytė ir Gintarė Skaistė „Delfi“ papasakojo, kad pareigūnai maždaug 30 min. pasakojo apie vykdomą stebėseną.

„Papasakojo apie tai, kaip jie stebi aplinką. Yra šiuo metu ir su viešaisiais pirkimais, ir su paramos priemonėmis žiūrima, ar nėra piktnaudžiavimo, ar nėra pažeidimų“, – sakė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė R. Budbergytė.

Ji nurodė, kad pažeidimų yra ir bus. „Yra piktnaudžiaujančių įmonių“, – sakė pašnekovė.

Rasa Budbergytė

R. Budbergytė dar pridūrė, jog planuojama kreiptis ir į Užimtumo tarnybą.

„Ar nėra tokių įmonių, kurios paskelbia prastovas, o tuo metu nustatoma, kad darbuotojai dirba. Prastovos nėra, o įmonė ima subsidijas iš viešųjų finansų“, – svarstė ji.

G. Skaistė pasakojo, kad tarnybos analizuoja viešųjų pirkimų tendencijas.

„Yra pastebėta, jog šioje neapibrėžtoje situacijoje atsiranda nemažai tarpininkų, perpardavinėtojų, kurie skubios situacijos metu gal ir pateisinami, bet iš tikrųjų ilguoju laikotarpiu juos reiktų stebėti.

Nes dabar pirkimų apklausos dažnai būna vykdomos iš vieno tiekėjo“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė.

Pašnekovė dar sakė, kad tarnybos rekomendavo atverti daugiau viešųjų pirkimų duomenų.

Kaip žinia, Viešųjų pirkimų tarnyba jau skelbia informaciją apie kovai su COVID-19 sudarytas sutartis Vis dėlto, G. Skaistė teigė, kad FNTT ir STT to neužtenka.

„Jie pasigedo papildomų duomenų. Matyt, dalis informacijos lieka nuo viešosios erdvės apribota“, – sakė ji.

Gintarė Skaistė

Konservatorė dar pridūrė, jog tarnybos bendradarbiauja tiek su Valstybine mokesčių inspekcija, tiek su Užimtumo tarnyba.

„Tiesa, kol kas jokių papildomų priemonių neketinama imtis“, – sakė G. Skaistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)