Antradienį užregistruotame Sveikatos apsaugos ministerijos projekte tiksliau įvardijama, kas nuo kito trečiadienio, balandžio 29 dienos, galėtų pradėti veiklą.

Dėl šių sprendimų trečiadienį dar turės apsispręsti Vyriausybė.

Kaip rašoma projekte, kaukių dėvėjimas viešose vietose vis dar liktų privalomas, tačiau išskyrus tuos atvejus, kai būtų valgoma ar geriama viešojo maitinimo vietose.

SAM projektu nurodoma, kad kavinėms, restoranams, barams draudimas dirbti būtų netaikomas tais atvejais, kai veikla organizuojama atvirose erdvėse, t. y. lauko kavinėse. Taip pat lieka leidimas tiekti maistą išsinešimui.

Kalbant apie grožio salonus, SAM nurodo, kad draudimas dirbti būtų netaikomas plaukų priežiūros ir nagų priežiūros paslaugų vietoms, jeigu paslaugų teikimo vietose būtų ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas – užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m paslaugos teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui arba kitam lankytojui, arba vienu metu paslaugos teikiamos ne daugiau kaip vienam paslaugos gavėjui.

Projekte nustatyta, kad būtų leidžiama organizuoti transporto priemonių valdymo įgūdžių ir gebėjimų vertinimo egzaminus ir aviacijos mokymus.

Kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimo draudimas būtų netaikomas ne didesnių nei 2 asmenų grupėms, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus, lankantis šiose vietose ir užtikrinus tokias veikimo sąlygas:

  • laisvalaikio užsiėmimams atviroje erdvėje – golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, vandenlenčių parkuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 10 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių;
  • pažintinių ir mokomųjų takų (išskyrus apžvalgos bokštų), parkų, zoologijos, botanikos sodų, esančių atvirose lauko erdvėse, lankymui, jeigu užtikrinamas ne mažesnis nei 2 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių;
  • sporto užsiėmimams atviruose sporto paskirties inžineriniuose statiniuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 10 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių;
  • atrankos į olimpines ir paralimpines žaidynes reikalavimus įvykdžiusių sportininkų ir olimpinių rinktinių kandidatų, kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams besirengiančių sportininkų aukšto meistriškumo sporto pratybos sporto paskirties pastatuose ir/ar sporto paskirties inžineriniuose statiniuose, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 10 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių;
  • bibliotekų ir muziejų lankymui, jeigu užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam lankytojui, ir ne mažesnis nei 2 m atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių.“

Taip pat projekte įtrauktos turgavietės ir kitos viešos vietos, kad jos būtų leidžiama augalų, skirtų sodinti, sėklų, trąšų prekyba.

Karantino režimo trukmė nurodoma iki gegužės 11 dienos.

Delfi primena, kad jau anksčiau rašyta, jog trečiuoju etapu, kuris įsigaliotų atšaukus karantiną, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, veiklą pradėtų viešojo maitinimo įstaigos, sveikatos paslaugos (odontologija, tyrimai, skiepai), sporto ir pramogų paslaugos (sporto klubai, pramogų parkai), lopšeliai, darželiai, mokyklos, neįgaliųjų vaikų ir suaugusiųjų dienos centrai.

Paskutiniuoju etapu būtų atveriami masiniai renginiai: teatrai, kino teatrai, konferencijos, parodos, koncertai. Jų atvėrimo laikas kol kas neapibrėžtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)