Už tai numatančias Pensijų kaupimo įstatymo pataisas antradienį balsavo 74 Seimo nariai, prieš – 11, o susilaikė 35 parlamentarai.

„Valstiečio“ Tomo Tomilino teigimu, Seimas leidžia „Sodrai“ skolintis anuitetų administravimui, bet draudžia skolintis jų išmokėjimui.

Vienkartine išmoka sukauptos lėšos bus išmokėtos, jei žmogus bus sukaupęs iki 5 tūkst. eurų. Sukaupus nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. eurų lėšos bus išmokamos periodiškai, kol pasibaigs pinigai, o viršijus 10 tūkst. ribą reikės įsigyti pensijų anuitetą – paslaugą, kuri garantuos kas mėnesį ar kelis mėnesius mokamą išmoką iki pat mirties.

Anuitetų gavėjai, sukaupę daugiau kaip 60 tūkst. eurų, perviršį nuo šios sumos galės gauti vienkartine išmoka.

Seimas nustatė, kad greta standartinio ir atidėtojo anuiteto kaip pasirinkimo galimybė bus standartinis anuitetas su garantuojamu mokėjimo laikotarpiu.

Seimas pernai gruodį priėmė Pensijų kaupimo įstatymo pataisas, kuriomis pusmečiui pavėlintas anuitetų išmokėjimo perdavimas „Sodrai“.

Parlamentas 2018 metų birželį pritarė pensijų kaupimo reformai, kad nuo 2020 metų sausio centralizuotu anuitetų tiekėju taps „Sodra“, tačiau SADM vėliau nurodė, kad iki 2019 metų pabaigos nebus suspėta tinkamai pasirengti vykdyti naujas funkcijas, įdarbinti reikalingus specialistus ir atlikti kitus veiksmus.

Pensijų anuitetas – tai vienkartinė arba periodinės pensijos išmokos, mokamos iki gyvenimo pabaigos iš pensijų fonde sukauptų pinigų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)