Paklausus, ar tai, jog netrukus gali būti pradėta išankstinė registracija į kirpyklas, tikrai yra geras sprendimas, moteris aiškina, kad ne tik po karantino, bet ir prieš karantiną higienos reikalavimai buvo labai griežti.

Anot jos, klientų registracija yra vienintelis būdas ateityje suvaldyti klientų srautą, o tai daryti bus tiesiog būtina.

„Sutikite su manimi, kad dabar visiems tai yra laikas, kai nedirbame praktiškai jau septinta savaitė. Turbūt visi vis tik turime savo klientų srautą, jeigu mes dabar to nedarysime, vėliau jį suvaldyti bus labai sudėtinga. Išankstinė registracija pas visus yra limituota ir kiekvienas, galvodamas, kaip dirbsime po karantino, pradedame galvoti ir skaičiuoti matematinius brėžinėlius. Turėsime pagalvoti, kaip priimti klientą, kad jis būtų vienas, po to susitvarkyti patalpas, padaryti pertrauką, išsidezinfekuoti. Turėsime ypatingai skirti dėmesį klientų saugumui. Tas išankstinis registravimasis duos apčiuopiamą naudą visiems – tiek klientams, tiek darbuotojams, kad būtų galima paskaičiuoti, kiek bus galima priimti žmonių, kad būtų laikomasi higienos reikalavimų“, – sako J.Mačiulienė.

Tikisi nurodymų

Pašnekovė taip pat sako, kad dabar labai svarbu sulaukti konkrečių nurodymų iš Vyriausybės, nes jų labai trūksta.

Jolanta Mačiulienė

„Žinote, sunku pasakyti, kaip bus, bet šiuo metu mes jau po truputį pradedame ruošti savo amuniciją – kaukes, skydelius, pirštines, dezinfekavimo priemones, tai yra papildymas jau turimų dalykų, nes iki karantino mes darydavome tą patį. Sveikatos higiena kirpykloms ir grožio paslaugoms yra išties labai sugriežtinta, dirbame pagal higienos normą ir visi laikomės tų reikalavimų. Visi dezinfekantai prieš ir po procedūros, rankų ir grindų, paviršių dezinfekavimas tikrai vyksta.

O dėl klientų darysime matematinius sprendimus, kaip galėsime dirbti, kad nebūtų du žmonės vienu metu patalpoje. Tai nėra šiuo metu labai svarbu, o svarbu, kad gautume konkrečius nurodymus iš Vyriausybės. Norime žinoti, kiek galime dirbti, kas gali dirbti, nes dabar nėra jokio konkretumo. Nenorime turėti problemų, kai pradės mus tikrinti ir duoti baudas“, – tikina Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė.

Didžioji dalis neturi santaupų

Moters teigimu, didelė dalis grožio specialistų neturi santaupų.

„Galiu pasakyti, kad iki šiandien yra labai nedidelė žmonių dalis, kuri gavo pirmą išmoką, ta suma siekia tik kiek daugiau nei šimtas eurų. Sutikite su manimi, kad ta suma tikrai yra niekinė. Yra žmonių, kurie turi ne vieną ir ne du vaikus, tėvus, ir už viską reikia mokėti. Su pajamomis ir išmokomis yra sunku. Aš pati turiu UAB'ą, pati moku mokesčius ir kol kas nei vieno euro centro į sąskaitą neįkrito, nors mokesčius valstybei už visus darbuotojus moku“, – tikina pašnekovė.

Moteris sako, kad sunku pasakyti, ar ši specialybė pelninga, tačiau labai sunku susitaupyti pakankamai pinigų juodai dienai.

Grožio salonas

„Kalbant apie tai, ar tai pelninga, ar nepelninga – labai sunku sudėti tuos lygybės taškus, nes priklauso nuo to, koks yra pelnas. Tai yra ne gamyba, o paslauga. Šiandien pas mane atėjo keli klientai, o rytoj galbūt aš neturėsiu nei vieno žmogaus. Man labai įdomu, kaip susitaupyti tiek pinigų, jeigu tu per mėnesį dirbi, tarkime, keturiolika dienų? Mes darbą pasidalijame per pusę. Pusę mėnesio dirbame, kitą pusę ne. Iš to, ką uždirbame, susimokame valstybei mokesčius, kiti susimoka Sodrai, GPM, už medžiagas, už darbo vietą, paslaugas. Nežinau, kokia tai turėtų būti suma, kad užtektų dar tai juodai dienai“, – sako J.Mačiulienė.

Ar kils kainos

Moteris sako, jog nemano, kad grožio sektoriuje kils kainos, tačiau ragina klientus solidarizuotis su kirpėjais ir galbūt pridėti kelis eurus.

„Žinote, aš galbūt būsiu atvira su visais ir pasakysiu: jeigu mūsų mieli klientai sugrįš pas mus ir kiekvienas vardan solidarumo kirpėjams pridės kelis eurus kaip paskatinimą, mes būsime dėkingi. Kalbant apie kainų kėlimą, nemanau, kad kas išdrįs labai pakelti jas, nes pirmiausia reikia atsistoti ant kojų į savo darbą“, – sako J.Mačiulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1245)