Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta Seime aiškino, kad Lietuvos ekonomikos pagrindas yra rinkos ekonomika, o ne kainų reguliavimas, tuo tarpu „valstietis“ Tomas Tomilinas tvirtino, kad kainų reguliavimas yra nacionalinio saugumo klausimas.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Povilas Urbšys aiškino, kad yra valstybių, kurios kainų reguliavimą taiko ir sistema veikia. Jis pabrėžė, kad balandžio pradžioje kainų reguliavimą įvedė Prancūzija, reaguodama į vaistininkų ir vartotojų nusiskundimus dėl dezinfekcinių priemonių kainų.

Seimas dėl prezidento veto spręs apie 16.30 val. – balsuos, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti įstatymą nepriimtu.

Prezidentas siūlo Seimui svarstyti naujus pakeitimus, kurie leistų Vyriausybei, trūkstant būtinų prekių ar paslaugų, imtis jas skatinančių ir prieinamumą didinančių priemonių. Šalies vadovas teigia, kad valstybinis kainų reguliavimas gali lemti prekių stygių ir juodosios rinkos plėtrą, ir turėtų būti leidžiamas tik paskelbus nepaprastąją padėtį.

Anot Vyriausybės atstovų, šis įrankis galėtų būti panaudotas pažaboti nesąžiningus apsaugos priemonių perpardavinėtojus, šalyje plintant koronavirusui.

Kainų reguliavimą siūloma įvesti Civilinės saugos, Nepaprastosios padėties bei Vartotojų teisių apsaugos įstatymų pataisomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)