„Visą laiką norisi, kad situacija būtų geresnė, bet aš matau, kad kai kuri sklindanti, švelniai tariant, demagogija iš kai kurių žmonių, nėra suprantama. Pirmiausia, norint laimėti milijoną, reikia nusipirkti loterijos bilietą, keista, kad kai kurios verslo sritys arba įmonės net nesikreipė, arba yra užregistravę, kaip pavyzdžiui, keli šimtai tūkstančių prastovų, bet apie dešimt procentų tik kreipėsi dėl prastovų kompensavimo.

Visi finansiniai mechanizmai yra paleisti, kai kurie nuo balandžio 4; 11; 16 dienos. Paraiškos yra tenkinamos, bet norint, kad jos būtų patenkintos, tą bent jau minimaliai reikalaujamą informaciją privaloma pateikti. Dar kas įsivaizduoja, kad Vyriausybė pradės dalinti pinigus visiems verslams, tai irgi taip nėra. Tiems, kas dėl šitos situacijos patiria sunkumus, nurodytais kriterijais“, – komentavo S. Skvernelis.

Jis pripažino, kad galbūt dalis procesų padaryta per lėtai, tačiau visgi jie padaryti.

„Dar daugiau kovo 16 d. Vyriausybės neformaliame pasitarime tas klausimas buvo pristatytas, paskui buvo Vyriausybės formalus posėdis, kur jas reikėjo patvirtinti, Seime priimti įstatymai, pasirašyti. Galiausiai nepamirškime, kad visos šitos priemonės yra Vyriausybės pagalba, jos turėjo būti notifikuotos ir gautas leidimas iš EK, ir dėl kriterijų. Procesai padaryti. Galbūt jie per lėti. Bet jeigu verslui po mėnesio pasidaro tokios išgyvenimo dilemos, ar apskritai bankrutuoti, ar toliau tęsti veiklą, tai galbūt ir su tais verslais ne viskas tvarkoje buvo“, – Seime žurnalistams komentavo premjeras S. Skvernelis.

„Siūlymai, kad reikia dalinti bet kam pinigus, pasakymai bankinių ekspertų, kad nieko tokio, jog 2-3 mlrd. bus pavogti, tai aš manau, kad tai yra labai tokio“, – pridūrė premjeras.

Kaip primena BNS, šiuo metu jau veikia didžioji dalis „Invegos“ priemonių, skirtų padėti nuo koronaviruso protrūkio nukentėjusiam verslui. „Invega“ disponuoja 1,306 mlrd. eurų lėšų portfeliu.

Didžiausia priemonė – portfelinės garantijos už verslo paskolas ir lizingo sandorius – tam numatyta 425 mln. eurų. Tuo metu lengvatinėms paskoloms numatyta 50 mln. eurų, palūkanų kompensavimui – 23,5 mln. eurų.

Ekonomikos ministerijos atstovai yra užsiminę, kad kai kurių priemonių apimtis dėl didelės paklausos gali tekti didinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (473)