Seimas antradienį ketina svarstyti šalies vadovo vetuotas Turizmo įstatymo ir Civilinio kodekso pataisas.

„Prezidentas nevetavo tų kuponų, jie ir toliau yra galimi ir jeigu klientas sutinka, jis gali susitarti su turizmo bendrove ir gauti kuponus. Prezidentas vetavo pernelyg ilgą terminą – buvo Seimas numatęs šešių mėnesių terminą, per kurį turizmo bendrovė gali iš esmės skolintis iš vartotojų ir negrąžinti jiems sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones“, – Žinių radijui antradienį sakė prezidento patarėjas ekonomikai S. Krėpšta.

„Prezidento nuomone, tai pažeidžia vartotojų teises ir vartotojai neturėtų gelbėti turizmo bendrovių, tam yra kitos priemonės ir valstybė jas turėtų taikyti“, – pridūrė jis.

Turizmo įstatymo pataisomis Seimas leido keleiviams, negalėjusiems išvykti į apmokėtas keliones dėl karantino, išduoti specialius kuponus, kurie suteiktų teisę į atostogas vėliau.

Civilinio kodekso pataisomis Seimas buvo nustatęs, kad agentūros už įprastomis sąlygomis neįvykusią kelionę pinigus žmonėms gali grąžinti ilgiausiai per šešis mėnesius.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis žada paramą prezidento veto dėl Turizmo įstatymo pataisų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)