Svarbiausi apribojimai galios ir toliau, kol atsiras toks medicininis sprendimas kaip vakcina, prognozavo bankas.

„Į situaciją žvelgiant iš šiandieninės perspektyvos, spartus ir stiprus ekonominis atsigavimas yra mažai tikėtinas“, – mėnesinėje balandžio ataskaitoje teigė „Bundesbank“.

Vokietijos ekonomistai prognozuoja, kad šalys, dėl koronaviruso krizės apribojusios žmonių judėjimą ir privertusios užsidaryti bendroves, įklimps į recesiją.

„Recesijos smarkumas priklausys nuo to, kada ir kokiu mastu pandemijos apribojimo priemonės bus sušvelninamos ir kaip jas bus galima pakeisti priemonėmis, mažiau slegiančiomis ekonomiką“, – rašė „Bundesbank“ ekspertai.

Tačiau centrinis bankas nemano, kad didžiausia Europos ekonomika ims smukti dar smarkiau – ją rems Europos Centrinio Banko (ECB) veiksmai, Vokietijos vyriausybės multimilijardiniai pagalbos paketai ir plati šalies socialinės apsaugos sistema.

Mechaninės inžinerijos sektorius yra vienas smarkiausiai krizės paveiktų sektorių. Jame dirba apie 1 mln. žmonių.

Neseniai vykdytos apklausos rezultatai parodė, kad 89 proc. šio sektoriaus bendrovių patyrė tokias pasekmes, kaip sumažėjusį užsakymų skaičių ar jų nebuvimą, pirmadienį paskelbė Mechaninės inžinerijos pramonės asociacija (VDMA).

„Vis daugiau bendrovių mažina savo darbuotojų darbo valandas ir stabdo gamybą bei imasi atleidimų – atleidinėjami net ir svarbiausi darbuotojai“, – teigė vyriausiasis VDMA ekonomistas Ralphas Wiechersas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)