Anot jo, galutinį sprendimą dėl karantino pratęsimo ir tolesnių jo taisyklių Vyriausybė priims trečiadienį.

„Bus teikiami siūlymai, dėl kurių apsispręs Vyriausybė. Kol jie nėra priimti, negaliu vienasmeniškai pasakyti, bus vienai ar kitaip. Bet tikrai kol kas siūloma ir karantiną pratęsti (...). Bus siūloma pratęsti dviem savaitėms “, – spaudos konferencijoje tvirtino A. Veryga.

Anot jo, atidžiai stebima, ar protrūkiai židiniuose, pavyzdžiui, Nemenčinėje, išlieka lokalūs.

„Bet karantiną, net ir neatšaukus priemonių, kurios galioja tiek renginiams, tiek atstumo laikymuisi, tiek asmens apsaugos priemonių naudojimui, galima tam tikrus švelninimus priiminėti ir jie, be abejo, bus siūlomi“, – tvirtino A. Veryga.

Anot jo, jei trečiadienį Vyriausybė apsispręs dar labiau atleisti karantino suvaržymus, „dalis palengvinimų verslams, paslaugoms turėtų įsigalioti ne šią, o kitą savaitę“, siekiant įvertinti koronaviruso plitimo situaciją praėjus dviem savaitėms nuo pirmųjų palengvinimų.

Vyriausybė nuo savaitgalio jau palengvino karantino sąlygas daliai prekybos ir paslaugų verslo. Ministrų kabinetas svarsto, kad antruoju etapu galėtų būti leidžiama veikti įmonėms, kur žmonių kontaktas būtų ilgesnis. Tai galėtų būti bibliotekos, muziejai, sveikatos įstaigos, atliekančios planines procedūras, sveikatinimo paslaugas, taip pat kirpyklos, kosmetologijos kabinetams.

Svarstoma leisti ir lauko kavinių, restoranų veiklą, kai kuriuos specializuotus mokymus, pavyzdžiui, vairavimo ar aviacijos, prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veiklą ribojant įėjimą.

Trečiuoju etapu planuojama atverti visas viešojo maitinimo įstaigas ir sveikatos paslaugas, sporto klubus, laisvalaikio ir pramogų centrus, švietimo įstaigas.

Ketvirtuoju etapu būtų leidžiami masiniai renginiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)