„Šiuo metu verslo įmonės aktyviai ieško patikimų sprendimų, kurie padėtų pasirūpinti darbuotojais ir suvaldyti per pandemiją kilusias rizikas. Su partneriais Lietuvoje pritaikėme tarptautinę praktiką: COVID-19 draudimo produktas sukurtas pagal „Aon Baltic“ tokios rizikos draudimo koncepciją iš Italijos rinkos. Klientų susidomėjimas rodo, kad net ir sunkmečiu verslai rūpinasi savo darbuotojais, o mūsų pasiūlymas šiandien atitinka verslo poreikius, ypač tais atvejais, kai įmonės specifika neleidžia organizuoti darbo nuotoliniu būdu ir darbuotojai kasdien eina į darbą“, – sako bendrovės „Lietuvos draudimas“ Verslo klientų departamento direktorius Simonas Lisauskas ir priduria, kad pasiūlymas apsidrausti koronaviruso infekcijos rizika galioja iki balandžio 24 dienos.

Draudimas siūlomas darbdaviams, naudos gavėjais tampa apdrausti darbuotojai. Pasiūlymu per pusantros savaitės pasinaudojo daugiau nei 70 įmonių. Iš viso verslai Lietuvoje jau apdraudė beveik 15 tūkst. savo darbuotojų. Tarp jų – ir daugiau nei 9 tūkst. „Lietuvos geležinkelių“ grupės darbuotojų. „Lietuvos geležinkelių“ įmonių grupė COVID-19 draudimą pasirinko kaip vieną iš priemonių pasirūpinti savo darbuotojais.

„Nuo pat pandemijos pradžios „Lietuvos geležinkelių“ grupė ėmėsi visų įmanomų priemonių užtikrinti darbuotojų saugumą. Tikime, kad susitelkimas ir atsakingas požiūris padės išvengti susirgimų plitimo. Taip pat suprantame, kad dabartinėje situacijoje svarbu ir darbuotojų finansinis saugumas. Todėl apdraudėme visus „Lietuvos geležinkelių“ grupės darbuotojus COVID-19 draudimu“, – teigia bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

S. Lisauskas atkreipia dėmesį, kad paslaugos galiojimo laikotarpis – pusė metų, o draudimo paketai sudaryti iš dviejų dalių – išmokų už dienas, praleistas ligoninėje ir vienkartinės išmokos pasibaigus hospitalizacijai.

„Aon Baltic“ vadovas Žilvinas Petrauskas teigia, kad draudimas nėra priemonė išvengti pandemijos, bet jis gali padėti sušvelninti ligos pasekmes ir papildomai motyvuoti darbuotojus šiuo neapibrėžtu laikotarpiu.

Darbuotojui susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje mokama fiksuota draudimo išmoka, taip pat ligonpinigiai. Priklausomai nuo pasirinkto paketo, Lietuvoje apdraustasis gali gauti išmoką, siekiančią iki 4 tūkst. eurų. Įmonės gali pasirinkti tris skirtingus šio draudimo variantus, paslaugos kaina viena darbuotojui svyruoja nuo 6 iki 18 eurų.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia draudimo bendrovė šalyje, savo paslaugas teikianti daugiau nei 582 tūkstančiams privačių ir verslo klientų. Bendrovėje dirba daugiau nei 1000 darbuotojų, Lietuvoje draudikė užima 30 proc. ne gyvybės draudimo rinkos. „Lietuvos draudimas“ yra ne kartą pripažintas Geriausiu darbdavio Baltijos šalyse. „Lietuvos draudimo“ paslaugas renkasi 40 proc. visų apsidraudusiųjų Lietuvoje, o kitiems bendrovę rekomenduoja 9 iš 10 klientų. „Lietuvos draudimas“ kasdien padeda 430 savo klientų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)