Pasak jos, pandemijos daroma ekonominė žala „verčia būgštauti, kad pritrūks darbininkų kavos pupelėms nuimti“. To priežastys – kai kurių bankų veiklos nutraukimas, sanitarijos normų, dėl kurių sutrumpėjo darbo diena, įvedimas, taip pat transporto darbo pertrūkiai. Sunkiausia padėtis susiklostė Brazilijoje, Kolumbijoje ir Peru, kurios patiekia pasauliui maždaug du trečdalius arabikos kavos pupelių, pažymi agentūra. Anot „Bloomberg“, šią informaciją patvirtina minėtų šalių kompanijų atstovai, taip pat su jomis dirbančios JAV bendrovės.

Publikacijoje pabrėžiama, jog ir anksčiau buvo skelbiamos prognozės, kad kavos gamyba pasaulyje bus mažesnė negu jos paklausa. Buvo daroma prielaida, kad deficitą gali pavykti kompensuoti realizavus pernai ar anksčiau pagamintą kavą. Agentūra pažymi, kad dėl darbo jėgos stygiaus nuimant kavos pupeles Brazilijoje, Kolumbijoje ir Peru tokia situacija gali išlikti ir ateinančiais metais.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 2,2 milijono žmonių, per 150 tūkstančių infekuotųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)