Delfi fotografas užfiksavo, kaip Vilniuje po truputį atgyja dalis prekybininkų.

Ketvirtadienį veiklą atnaujinantys pranešė prekybos tinklai „Senukai“ ir „Depo“. Prekybininkai nurodė, kad bus laikomasi saugumo reikalavimų – pirkėjų srautas reguliuojamas, įleidžiami tik tie, kurie bus su veido apsauga. Dar prieš 13 val. prie šių prekybos tinklų jau buvo matyti besibūriuojantys pirkėjai.

Po truputį atgyja ir Vilniaus Gedimino prospektas, kuriame įsikūrusi ne viena avalynės, drabužių, kosmetikos parduotuvė. Ketvirtadienį po pietų durys klientams jau buvo atvertos parduotuvėse „Danija“, „Kristiana“, „Douglas“. Kol kas čia didelio pirkėjų srauto nematyti, matyti kaip darbuotojai krauna prekes. Drabužių parduotuvės, įsikūrusios Gedimino prospekte, veiklos dar neatnaujino, durys klientams užvertos.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybės sprendimu leista dirbti ne maisto prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą tiesioginį įėjimą iš lauko pusės ir galinčioms reguliuoti pirkėjų srautą.

Taip pat leista dirbti stacionariose paslaugų teikimo vietose (prekybos centruose) įsikūrusioms paslaugų įmonėms, tokioms kaip valyklos, raktų gamyba, remonto paslaugos ar pan. Joms netaikomas reikalavimas turėti atskirą įėjimą iš lauko. Paslaugų teikėjams numatomas papildomas ribojimas – tiesioginis kontaktas su klientu turi būti ne ilgesnis nei 20 minučių.

Pramogų ir prekybos centruose esančių ne maisto parduotuvių veikla ir toliau draudžiama. Pirmuoju karantino švelninimo etapu veiklą gali pradėti tie paslaugų tiekėjai, kurių veikloje nėra ilgo kontakto su klientu. Taigi vis dar draudžiama tokių paslaugų, kaip grožio salonų, sporto klubų veikla. Platesnis paslaugų atvėrimas planuojamas vėliau, antruoju etapu.

Vyriausybės sprendimu, tiek ne maisto prekių parduotuvės, tiek įvairių buitinių ir remonto paslaugų teikėjai turės užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kvadratinių metrų vienam pirkėjui tenkantį patalpų plotą arba galimybę vienu metu aptarnauti ne daugiau nei vieną pirkėją.

Visoms tokioms prekybos ir paslaugų vietoms bus taikomi papildomi saugos reikalavimai.

Apie planus atnaujinti veiklą šią savaitę jau pranešė ir „Ikea“, „Ermitažas“, „Gintaro baldai“, „Avitela“, „Technorama“. Plačiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)