„Nuo šiol mūsų klientai, prisijungę prie savo paskyros SEB interneto banke, galės naudotis plačiausia kitų bankų sąskaitų tvarkymo funkcija rinkoje – ne tik matyti kituose bankuose turimas sąskaitas, realiuoju laiku stebėti jų likučius, bet ir matyti mokėjimų ir kitų operacijų sąrašą tose sąskaitose per pastarąsias 90 dienų. Tikime, kad šios naujos galimybės keis įpročius, kaip valdyti asmeninius ir verslo finansus“, – sako SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Privatūs ir verslo klientai SEB interneto banke galės matyti bankų „Swedbank“, „Citadelė“ ir LHV sąskaitas, turimas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Klientai galės įtraukti į savo interneto banke matomų sąskaitų sąrašą tiek kitų bankų sąskaitų, kiek tik pageidaus, – jų skaičius nėra ribojamas. Ši paslauga teikiama nemokamai.

SEB banko klientai, norintys savo interneto banke matyti kitų bankų sąskaitas, prisijungę prie interneto banko turės spustelėti mygtuką „Pridėti kito banko sąskaitas“. Sutikimas matyti sąskaitas kituose bankuose galios 90 dienų. Po to klientai galės jį pratęsti, arba bet kuriuo metu atšaukti. SEB bankas nesaugos ir neanalizuos klientų turimų sąskaitų kituose bankuose informacijos.

Paslaugai, kai banko klientai gali vienoje vietoje matyti visų turimų bankų sąskaitas, kelią atvėrė Antroji mokėjimo paslaugų direktyva, Lietuvoje įsigaliojusi pernai rudenį. Naudodamasis naujomis galimybėmis, pernai SEB bankas pirmasis Lietuvoje pristatė galimybę klientams tvarkyti savo sąskaitas per kito banko elektroninės bankininkystės sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)