„Subsidijos bus pradėtos mokėti artimiausiu metu. Kalbame ne apie mėnesį, bet apie dienas. Yra įpareigota darbdaviams subsidijas (išmokėti. – ELTA) iki mėnesio pabaigos, bet to nelauksime, ir atsiskaitymai bus pradėti kiek įmanoma greičiau, artimiausiomis dienomis“, – nuotolinėje konferencijoje sakė I. Balnanosienė.

Pasak jos, didžioji dalis savarankiškai dirbančių žmonių išmokas jau gavo.

I. Balnanosienės teigimu, parama tam tikriems sektoriams (pavyzdžiui, turizmo), kurie negalės pradėti veikti iškart, vos tik bus nutrauktas karantinas, bus teikiama.

„Negalėčiau konkrečiai pasakyti, ar visa parama tęsis, ar tokia pačia forma, tačiau šie sprendimai bus priimami artimiausiu metu, globaliai žiūrint ir aptariant valstybės galimybes ir visas įmanomas paramos formas. Kalbant apie Užimtumo tarnybą, mes peržiūrime savo prioritetus, perskirstome lėšas, ir parama verslui, remiamo įdarbinimo parama užims žymiai didesnę dalį, nei galvojome prieš tai. Suvokiame, kad bus tam tikri sektoriai, kurie negali su ta diena grįžti, nes priklauso nuo tam tikrų aplinkybių“, – sakė I. Balnanosienė.

Praėjusią savaitę Seimas priėmė įstatymo pataisas, kuriomis subsidijos dydis už prastovas siekia 70 proc., ir jis negali būti didesnis negu 1,5 minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA), jei darbdavys įsipareigos išlaikyti darbo vietą bent 6 mėnesius.

Taip pat nustatyta 90 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio siekianti subsidija, bet ne daugiau nei 607 eurai, arba vienas MMA. Darbdaviai privalėtų išlaikyti darbo vietą bent 3 mėnesius.

Informacija apie subsidijas už prastovas

Tuo metu savarankiškai dirbantieji ir dėl karantino negalintys vykdyti veiklos gali gauti 257 eurų išmoką.
Informacija apie išmokas savarankiškai dirbantiems
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)