„Baltarusija paprašė TVF skirti finansavimą pagal skubaus kreditavimo priemonę. TVF Europos departamentas jau priėmė palankų mums sprendimą. TVF vykdomoji taryba svarstys šį klausimą iki balandžio pabaigos“, – teigiama pranešime.

Baltarusijos finansų ministerija taip pat pranešė, jog Pasaulio bankas skyrė šaliai 90 mln. eurų koronaviruso pandemijos krizės pandemijos padariniams švelninti.

Tuo tarpu Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pastarosiomis dienomis teigė, jog nuo naujojo koronaviruso sukeltos COVID-19 ligos jo šalyje niekas iki šiol nemirė, o visų anapilin išėjusiųjų, kuriems buvo diagnozuotas šis virusas, paskutinę kelionę lėmė „ligų puokštė“.

Baltarusija – išsišokėlė Europoje dėl savo sienų neuždarymo koronaviruso pandemijos akivaizdoje, ir tai akcentavo praėjusią savaitę šioje šalyje dirbusi Pasaulio sveikatos organizacijos ekspertų grupė.

Eilinį perrinkimą planuojantis A. Lukašenka, artėjant stačiatikių Velykoms, pareiškė: „Bažnyčios nebus uždaromos. Aš tai kategoriškai ir labai rimtai nurodau“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)