D. Trumpas vakar pranešė, kad bus išplatintos naujos gairės, kuriomis remiantis, valstijų gubernatoriai galės atšaukti įvestus apribojimus ir leisti žmonėms grįžti į darbą dar iki pradinio gegužės 1 d. termino. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad daugelyje JAV regionų naujų atvejų skaičiaus augimas gerokai sulėtėjo. Akcijų biržose vakar dominavo pardavėjai (Europos „Stoxx Europe 600“ -3,25 proc., „S&P 500“ -2,20 proc., „Dow Jones“ -1,86 procento).

Remiantis išankstiniais duomenimis, mažmeninė prekyba JAV kovą smuktelėjo 8,7 proc. (tikėtasi 8,0 proc. kritimo), o pramonės produkcija, palyginti su vasariu, susitraukė 5,4 proc. (prognozė -4,0 procento). Dar didesnį ekonominės situacijos pablogėjimą rodo pirmieji balandžio mėn. duomenys – Niujorko valstijos pramonės sektoriaus indekso reikšmė nukrito iki -78,2 punktų. Tai ne tik gerokai prastesnis rodiklis, negu prognozuota (-35,0), bet ir žemiausias visų laikų lygis. Išaugus paklausai saugiais laikomiems aktyvams, JAV 10-ies m. vyriausybės obligacijų pajamingumas nukrito 12 bazinių punktų (iki 0,63 procento). JAV doleris euro atžvilgiu pabrango 0,64 proc., iki 1,091 dolerio už eurą.

Brent“ tipo naftos kaina antrą prekybos sesiją iš eilės nukrito daugiau negu 6 proc. (iki 27.69 JAV dolerio už barelį), pasirodžius žinioms apie JAV rekordiškai nukritusią paklausą kurui.

Baltijos šalių biržos išpardavimo nuotaikoms Vakarų Europoje atsispyrė. OMXB indekso vertė vakar šiek tiek pakilo (+0,11 proc.), bendra apyvarta siekė 3,3 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis – sudaryti 743 sandoriai už 881,5 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,77 proc. (iki 0,39 euro už akciją). Pusės mln. eurų apyvartą dar viršijo „LHV Group“ (-1,35 proc., iki lygiai 11 eurų už akciją). Bankas paskelbė, kad balandžio 21 d., kartu su pirmojo ketvirčio finansine ataskaita, paskelbs atnaujintą 2020 m. finansinį planą, kuris sudarytas atsižvelgiant į koronaviruso pandemijos poveikį. „Novaturas“ jau pasibaigus prekybos sesijai paskelbė, kad kovo mėn. apyvarta siekė 4,3 mln. eurų – 56 proc. mažiau, negu 2019 m. kovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)