Šiuos pinigus bendrovės galės naudoti darbo užmokesčio daliai kompensuoti, nuomai ir kitoms būtinoms išlaidoms. Vyriausybė skelbė, kad finansavimas bus skiriamas per vieną dieną.

Nuo ketvirtadienio taip pat pradeda veikti kita „Invegos“ priemonė – garantijos už verslo paskolas ir lizingo sandorius. Šiai priemonei numatyta 425 mln. eurų.

Šios priemonės yra dalis Vyriausybės patvirtinto ekonomikos skatinimo paketo, skirto padėti įmonėms sumažinti dėl karantino patirtus nuostolius.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka antradienį sakė, kad pinigai verslą turėtų pasiekti jau kitos savaitės pradžioje. Tuo metu Lietuvos banku asociacija (LBA) teigia, kad prireiks dar mažiausiai 1-2 savaičių, jog įmonės sulauktų realios finansinės pagalbos.

Vyriausybės prieš kelias savaites patvirtintame ekonomikos skatinimo pakete įmonių likvidumo išsaugojimui numatyta iki 1 mlrd. eurų.

Smulkios ir vidutinės įmonės jau gali kreiptis į „Invegą“ dėl palūkanų kompensavimo.

Tuo metu savarankiškai dirbantys asmenys ir darbdaviai, dėl karantino išleidžiantys darbuotojus į prastovas, jau gali kreiptis dėl išmokų ir subsidijų į Užimtumo tarnybą.

Planuojama, kad trečiadienį pradės veikti fondas vidutinėms ir didelėms įmonėms, o balandžio 16 dieną numatyta pradėti teikti portfelines garantijas palankesnėmis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)