„Antru etapu, kokiame gegužės viduryje, iš tiesų matyčiau tą prošvaistę, kad atsidarytų lauko kavinės, bet kalbėkime, kad ne visi restoranai turi lauko kavines ir ne visi turi galimybę išsinešimui maistą gaminti. Manau, kad daugelis gal jau nebelabai ir sulauks iš viso to atidarymo“, – trečiadienį LNK žinioms sakė E. Šiškauskienė.

Anot jos, tikėtina, kad iš viešbučių veiklą pirmiausiai atnaujintų esantys kurortuose, tačiau verslo viešbučiams savo veiklą atnaujinti gali tekti tik po metų.

„Apie viešbučius tai netgi baisu galvoti, nes pirmiausiai labai tikimės, kad atsidarys vietiniai kurortai, o verslo viešbučiai, galvojame, ir šiandien kalbėjome su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, kad reikėtų galvoti visiškai atskirą planą, nes jie gali atsidaryti ir tik po metų“, – teigė ji.

Vyriausybė po mėnesį trukusių suvaržymų trečiadienį leido kai kuriems verslams atnaujinti veiklą – vėl galės dirbti ne maisto parduotuvės, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkios remonto, buities paslaugų įmonės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko.

Svarstoma, kad antruoju etapu galėtų būti leidžiama veikti kultūros įstaigoms – bibliotekoms, muziejams, sveikatos įstaigoms, atliekančioms planines procedūras, sveikatinimo paslaugas, kirpykloms, kosmetologijos kabinetams ir kitoms.

Taip pat galėtų būti leidžiama lauko kavinių, restoranų veikla, specializuoti mokymai, negalintys vykti nuotoliniu būdu (vairavimo, aviacijos), prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veikla ribojant įėjimą bei kitos, tačiau kol kas neprognozuojama, kada tai įvyks.

Karantinas dėl koronaviruso epidemijos Lietuvoje paskelbtas kovo 16 dieną ir kol kas galioja imtinai iki balandžio 27 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)