„Pastaraisiais metais galėjome džiaugtis augančia lauko kavinių kultūra dūzgiančiame Vilniuje, deja, karantinas sustabdė šiuos miesto gyvastį kuriančius procesus. Visi laukiame, kada ir vėl galėsime išgerti puodelį kvapnios kavos savo pamėgtoje lauko kavinėje, o dabar, kol tokios galimybės nėra, atleidžiame verslą nuo rinkliavų ir grąžiname, kas jau buvo surinkta, kad vasarą galėtume susitikti atvirame ir bruzdančiame Vilniuje“, – kalbėjo sostines meras Remigijus Šimašius.

Per mėnesį nuo pateikto prašymo bus sugrąžinta vietinė rinkliava už tiek dienų, kiek verslininkai ir prekiautojai negalėjo pasinaudoti išduotais leidimais.

Rinkliavą gali susigrąžinti tie vilniečiai, kurie įsigijo savivaldybės administracijos leidimus prekiauti ar teikti paslaugas ne maisto prekėmis (pramoninėmis prekėmis, gėlėmis, suvenyrais) iš kioskų, paviljonų ir kitų laikinųjų įrenginių bei turintys leidimus teikti maitinimo paslaugas lauko kavinėse.

Rinkliava bus grąžinama ir tais atvejais, kai viešoje erdvėje esančioje prekybos vietoje jau prasidėjo remonto darbai (gatvių, šaligatvių remontas ir kiti) ir verslas nebegali pasinaudoti išduotu leidimu.

Susimokėję vietinę rinkliavą ir norintys ją susigrąžinti, kviečiami nuotoliniu būdu kreiptis į Licencijavimo ir leidimų skyrių ar atitinkamą seniūniją ir pateikti motyvuotą prašymą dėl rinkliavos grąžinimo, nurodant banko sąskaitos numerį.

Sprendimas priimtas atsižvelgus į nuo kovo 14 d. besitęsiantį karantiną, kurio metu buvo apribota ir uždrausta labai daug prekybos ir paslaugų veiklų visoje šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)