Likusieji šalies gyventojai pajamas deklaruoti turės nuo balandžio 22 dienos.

Kaip anksčiau sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovė Edita Janušienė, individualią veiklą vykdančių asmenų grupė išskirta, nes karantino metu nemaža jų dalis yra pasiėmę nedarbingumo pažymėjimus dėl to, kad vaikai negali lankyti mokyklos ar darželių, o, norint gauti šią išmoką, reikia pateikti pajamų deklaraciją už 2019 metus, VMI duomenimis, individualią veiklą Lietuvoje vykdo apie 205 tūkst. gyventojų.

Šiais metais numatyta naujovė – pajamas gyventojai deklaruos pajamų deklaravimo vedlio pagalba. Tai reiškia, kad gyventojui nebereikės atsivertus formą GPM308 svarstyti, kokias per metus gautas pajamas ir kokioje eilutėje reikia įrašyti. Vietoje to nuo šių metų gyventojui teks atsakyti į jam pateiktus vedlio klausimus.

Šiemet deklaruojantieji pajamas gali skirti iki 1,2 proc. siekiančią paramą ne pelno siekiančioms organizacijoms, 0,6 proc. – politinėms partijoms ir 0,6 proc. – profesinėms sąjungoms.

Deklaravus pajamas, gyventojai gali susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio permokas. Deklaracijas privalo pateikti gavusieji nuomos pajamų iš kitų gyventojų, palūkanų, darbinių pajamų iš užsienio, dėl įregistruotos individualios veiklos pagal pažymą ar turėtą verslo liudijimą, jeigu yra prievolė deklaruoti turtą (pavyzdžiui, valstybės tarnautojams, politikams), norint pasinaudoti nustatytomis lengvatomis ir panašiais atvejais.

Daugiau informacijos apie pajamų deklaravimą VMI žada pateikti trečiadienio rytą vyksiančioje spaudos konferencijoje.
Šiemet pajamų mokesčio deklaraciją pateikti ir mokestį sumokėti gyventojai turės iki liepos 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)