„Kalbame apie galimybę ir viešojo maitinimo paslaugoms, lauko kavinėms. Sprendimai dar nėra priimti, dėl to sąrašas galėtų būti siauresnis, platesnis.

Taip pat tai gali būti tam tikri mokymai, kurie negali vykti nuotoliniu būdu ir kitos panašios veiklos. Galbūt kultūros renginiai, kur taip pat galima kontroliuoti žmonių srautus. Tai tokie pavyzdžiai, bet pats išsamus sąrašas yra pagrįstas logika, kad pirmiausia turi būti veiklos, kurios užtikrintų minimalų socialinį kontaktą“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė Ž. Vaičiūnas.

Ministro teigimu, tik paskutiniu karantino švelninimo etapu galėtų būti vėl rengiami sporto renginiai.

„Paskutiniame etape yra masiniai renginiai, masinio susibūrimo vietos, sporto renginiai. Bet nekalbame nei apie savaites, nei mėnesius, tai tolimesnio etapo dalykai. Net nekalbame apie konkrečias datas, tai tolimas laikotarpis“, – teigė jis.

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar pritarti pirmajam karantino priemonių švelninimui. Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, Vyriausybei pritarus, būtų leista dirbti ne maisto prekių parduotuvėms, buitinių ir remonto paslaugų teikėjams.

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki balandžio 27 dienos.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Jei būtina išeiti iš namų, būtina dėvėti kaukes arba respiratorius, arba kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)