„Iš tų duomenų, kuriuos aš gavau, (...) tai situacija yra kelianti nerimą, nes panašu, kad tie užsikrėtę asmenys galėjo turėti daug kontaktų. Panašu, kad nemažai žmonių gali tekti izoliuotis ir pati situacija gali ten ryškėti į blogąją pusę“, – antradienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Ministras patikino, kad bus pateiktos rekomendacijos darbdaviams.

„Tyrimų galimybės yra šiuo metu neribojamos, juos galima atlikti. Jeigu įmonės turėtų noro, galima ir platesnius tyrimus atlikti, daugiau darbuotojų ištirti – netgi tų, kurie yra besimptomiai, jeigu matomos rizikos. Matyt, tokia rekomendacija ir bus“, – kalbėjo A. Veryga.

Kartu jis priminė, kad darbuotojai, jaučiantys bet kokius peršalimo simptomus, neturėtų grįžti į darbą netgi jei nedarbingumo laikotarpis jau yra pasibaigęs.

„Įstaigų vadovai gali imtis priemonių, kurios leistų rizikas ir be tyrimų valdyti. Jeigu darbuotojai turi peršalimo simptomų, tai neturėtų jokiomis aplinkybėmis grįžti į darbą“, – pridūrė A. Veryga.

ELTA primena, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė LRT radijui sekmadienį pranešė, kad naujame koronaviruso židinyje Vilniaus rajone, Nemenčinės mieste esančioje siuvykloje, susirgo 14 žmonių. Šiai įmonei uždrausta vykdyti veiklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)