„Tikslų ilgalaikį krizės poveikį verslams nustatyti dar sunku. Tačiau jau dabar akivaizdu, kad nuo šios pandemijos nukentės visi, tad bendrovės akcininkai prisideda prie įmonių indėlio kovojant su pandemijos pasekmėmis“, – rašoma pranešime.

„Vilniaus prekybai“ antradienį dividendus išmokėjo „Maxima grupė“ (86,6 mln. eurų), o sprendimai dėl „Akropolis Group“ bei „Euroapotheca“ dividendų bus priimti balandžio pabaigoje.

„Vilniaus prekybos“ direktorius Mantas Kuncaitis teigia, kad visos be išimties grupės įmonės patiria neigiamų viruso sukeltų pasekmių.

Pasak jo, atliepiant į besikeičiančius visuomenės poreikius, „Vilniaus prekybos“ prioritetas dabar yra elektroninis verslas.

„Vilniaus prekyba“ yra strateginis grupės holdingas, kuris į visas savo valdomas investicijas žiūri sistemiškai. Nors visos be išimties grupės įmonės susiduria su neigiamomis viruso sukeltomis pasekmėmis, dividendų suma, kurią kiekviena įmonė moka už 2019 metus „Vilniaus prekybai“, yra apskaičiuojama, atsižvelgiant į visus turimus „Vilniaus prekybos“ bei jos valdomų įmonių finansinius įsipareigojimus, planuojamas investicijas ir bendrą ekonominę situaciją.

„Vilniaus prekybos“ gautų dividendų paskirtis – prisidėti prie dar didesnės vystomų verslų naudos klientams, tiekėjams, partneriams, bendruomenėms. Dabartinės pandemijos aplinkybės aiškiai parodė, kad alternatyva tradicinei prekybai prekėmis ir paslaugomis yra tik kūrimosi stadijoje, o staiga išaugęs prekių ir paslaugų poreikis internetu apnuogino silpnąsias jos išpildymo puses.

Visiems žmonėms, ne tik Lietuvoje, bet ir labiausiai išsivysčiusiose pasaulio valstybėse, savo kailiu teko patirti, kad kokybiška, išvystyta el. prekyba tampa kone gyvybiškai svarbia infrastruktūra valstybėje. Akivaizdu, kad ši pandemija per trumpą laiką stipriai pakeis visuomenės elgsenos, vartojimo įpročius, netgi vertybines nuostatas. Siekiant net ir sunkiausiomis aplinkybėmis atliepti į besikeičiančius visuomenės poreikius ir naujus lūkesčius, el. verslas neabejotinai atsiduria ir „Vilniaus prekybos“ prioritetų sąraše.“ – teigia „Vilniaus prekybos“ direktorius Mantas Kuncaitis.

Apie „Vilniaus prekybą“

Uždaroji akcinė bendrovė „Vilniaus prekyba“ – tarptautinė, diversifikuotos veiklos investicijų valdymo bendrovė, per kitas dukterines įmones valdanti investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Pagrindinė bendrovės veikla – investicijų į dukterines įmones valdymas, siekiant patikimai prižiūrėti turimą turtą ir užtikrinti ilgalaikį jo vertės augimą. Bendrovė vykdo grupės įmonių veiklos analizę ir kontrolę, vertina įmonių veiklos strategines veiklos kryptis, atlieka bendrovių veiklos koordinavimą bei grupės įmonių reprezentavimą. Bendrovė veikia kaip konsultacinis ekspertinis grupės įmonių centras, kaupiantis, apibendrinantis ir grupės įmonėms skleidžiantis geriausią praktiką, patirtį ir žinias verslo, finansų valdymo, mokesčių, teisės, komercijos ir ekonomikos srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)