Karantino metu keičiasi apsipirkimo įpročiai

„Kelis kartus pratęsus karantiną, pirkėjai jau prisitaikė prie jo sąlygų bei laikosi rekomendacijų prekybos centruose lankytis rečiau, tik iš anksto susiplanavus pirkinius, taip pat – apsipirkimui rinktis laiką, kai parduotuvėse mažiau pirkėjų. Atitinkamai, dalis jų į parduotuves mieliau užsuka anksti rytais arba vėliau vakarais, taip pat renkasi parduotuves arčiau namų, gyvenamuosiuose rajonuose, didmiesčių priemiesčiuose. Atsižvelgiant į šiuos apsipirkimo įpročių pokyčius, keičiame ir dalies parduotuvių darbo laiką karantino metu“, – sako „Rimi Lietuva“ Prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Jos teigimu, sprendimas adaptuoti parduotuvių darbo laiką besitęsiančio karantino sąlygoms, priimtas atsižvelgiant ir į „Rimi“ darbuotojų saugumą.

„Tolygiau pasiskirstant pirkėjų srautams, su mažiau galimos rizikos susiduria ir mūsų darbuotojai. Prailginus dalies parduotuvių darbo laiką, perdėliojami ir darbuotojų darbo grafikai, išlaikant visu šiuo metu sutelktą dėmesį į jų saugumo užtikrinimą. Nuolat informuojame personalą ir primename apie karantino metu galiojančias taisykles ir rekomendacijas, taip pat primygtinai raginame, pajutus bent menkiausius peršalimo, gripo ar panašius simptomus, likti ir sveikti namuose“, – sako I. Miklienė.

Dalis parduotuvių darbą pradės anksčiau ir dirbs ilgiau

Nuo šiandienos, antradienio, balandžio 14 d., keičiasi 12-os „Rimi“ parduotuvių darbo laikas. „Rimi“ Vilniuje, Didžiojoje gatvėje ir Užupyje, visomis savaitės dienomis dirbs ilgiau – nuo 9 iki 21 val. Taip pat nuo rytojaus dirbs ir „Rimi“, esanti prekybos centre „Domus Pro“. Po Velykų anksčiau, t.y. 9 val., darbą pradės ir iki 21 val. pirmadieniais-šeštadieniais dirbs „Rimi“ Vilniuje, Kedrų gatvėje, ir prekybos miestelyje „Nordika“, taip pat Klaipėdoje, Dituvoje ir Slengiuose, bei Palangoje. Sekmadieniais šios parduotuvės dirbs iki 20 val.

Valanda vėliau nei iki šiol karantino laikotarpiu, t.y. 10 val., darbą nuo rytojaus pradės, bet ilgiau, iki 21 val., visomis savaitės dienomis dirbs „Rimi“ express formato parduotuvės „Live Square“ komplekse, Vilniuje, bei Laisvės prospekte, Kaune. Tuo tarpu Vilniuje, Antakalnyje ir Pašilaičiuose, veikiančios „Rimi“ darbą visomis savaitės dienomis pradės anksčiau, t.y. 9 val., ir dirbs iki 20 val., išskyrus sekmadienius, kai užsidarys anksčiau, 17 val. Visos kitos „Rimi“ dirbs karantino laikotarpiu numatytu grafiku – nuo 9 iki 20 val. Trys budinčios parduotuvės – Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Kaune, pirkinių centre „Savas“, ir Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“ – ir toliau dirbs budinčiu režimu: nuo 8 iki 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)