Kalbama apie tarpbankinius komisinius, kuriuos mažmenininkai moka bankams, kai jų klientai atsiskaito už pirkinius banko kortelėmis.

Tarpbankinio mokesčio dydis gali siekti nuo 1 iki 3 procentų.

Pasak leidinio, dar nėra aišku, ar pastaraisiais mėnesiais „Visa“ ir „Mastercard“ rengiami pokyčiai bus įvesti, jei tęsis koronaviruso pandemija, kuri jau turėjo neigiamos įtakos smulkioms įmonėms.

Sprendimai padidinti komisinius buvo priimti dar prieš prasidedant koronaviruso protrūkiui Jungtinėse Valstijose, taigi abi bendrovės gali atidėti arba visiškai atsisakyti šių planų, jei ekonomikos padėtis blogės, teigė šaltiniai.

Abi bendrovės dėl pandemijos jau nukėlė į liepos mėnesį mokesčių pakeitimus, turėjusius įsigalioti šį mėnesį.

„Visa“ atstovas spaudai teigė WSJ, kad bendrovė „nedarė sprendimų dėl to, kokie pakeitimai prireikus bus padaryti ateityje, atsižvelgiant į dramatiškai pasikeitusias sąlygas, kuriomis įmonės veikia šiandien“.

„Mastercard“ atstovas tiesiogiai nepakomentavo galimų pokyčių, tačiau pažymėjo, kad delsa įvesti naujus mokesčius „leido mūsų klientams ir partneriams sutelkti dėmesį į savo pagrindinę veiklą, kad išgyventume šį prece

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)