„Turgavietėse leidžiama prekiauti maisto produktais, bet kadangi vis dėlto dalis turgaviečių yra ne maisto prekių produkcija užsiimančios, tai labai smuko pirkėjų srautai, ir dėl to tie, kas prekiauja maistu, nesulaukia tiek daug pirkėjų. Daugumai prekybininkų maistu neapsimoka dirbti ir jie nustoja prekiauti“, – Eltai sakė V. Butkevičius.

Jo teigimu, dauguma prekiaujančiųjų mėsa ir daržovėmis, ypač regionuose, yra priversti užsidaryti, nes veikla karantino metu yra nuostolinga.

„Kiek krito, negaliu tiksliai pasakyti, bet, manau, kad iki 30 proc. tikrai“, – sakė jis.

V. Butkevičiaus teigimu, asociacija kreipėsi į Vyriausybę prašydama sušvelninti reikalavimus turgavietėms karantino metu.

„Kreipėmės į Vyriausybę prašydami atlaisvinti sąlygas, nes turguje žmogus ateina su savo krepšiu ir arba parodo ranka, ką jam įdėti turi, arba liečia tik tas prekes, kurias perka. Kitas dalykas – dauguma turgaviečių yra atvirame lauke, atvirose erdvėse, po atviru dangumi, kur daug mažesnė tikimybė užsikrėsti (...)“, – sakė V. Butkevičius.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų. Keliauti viešuoju transporto rekomenduojama tik būtinu atveju.

Tiesa, trečiadienį Vyriausybė priėmė sprendimą panaikinti draudimą lauko sąlygomis prekiauti sodinamais augalais, sėklomis ir trąšomis.

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki balandžio 27 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)