„Šiandien su ministrais aptarėme tolesnę karantino eigą. Kelios svarbios žinios.

Kaip ir žadėjome, pasitarę su ekonominiais partneriais, svarstome galimybes atnaujinti kai kurių verslų veiklą. Sąlyga – laikantis griežčiausių saugumo reikalavimų. Jei tai darysime, tai etapais, atsižvelgdami į rizikos užsikrėsti koronavirusu lygį darbuotojams bei klientams. Pirmasis etapas numatomas balandžio viduryje. Tačiau tai – dar tik preliminaru“, – rašoma socialiniame tinkle.

Delfi primena, kad pratęsus karantiną iki balandžio 27 dienos, lieka galioti parduotuvių, prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veiklos draudimas, išskyrus prekybą maistu ir kitas išimtis. Nutarimu jau leista prekyba augalais, skirtais sodinti, sėklomis ir trąšomis, tačiau tik lauko sąlygomis specializuotose stacionariose prekybos vietose. Taip pat leidžiama teikti elektroninio parašo išdavimo paslaugas, kai jos teikiamos maisto prekių parduotuvėse, prekybos ir (arba) pramogų centruose.

Trečiadienį premjeras S. Skvernelis pabrėžė, kad sąlygos kaip pradėti dirbti pavienėms parduotuvėms turėtų būti paskelbtos iki Velykų.

„Šiandien kalbame apie sąlygų pakeitimą. Kalbant apie sąlygų atpalaidavimą, minėjau, kad turime 4-5 dienas, kurios bus esminės. Taip, numatyta keli sektoriai, kuriems galėtume po Velykų atpalaiduoti tam tikrą režimą, tai būtų prekybos sektorius. Nekalbant apie didžiuosius centrus, kaip pavyzdys „Akropolis“, „Panorama“ ir panašaus pobūdžio pramogų centrai, paviljonai, kurie sutraukia daugelį žmonių. Tai būtų sąlygos kitokios, apie jas dar šią savaitę paskelbsime. Tai atskiri patekimai į prekybos vietas, pirkėjų skaičiaus ribojamas, tiek pirkėjai, tiek pardavėjai dėvėtų būtinas apsaugos priemones, eliminavimas tų, kurie yra rizikos zonoje, temperatūros matavimo režimas ir panašūs dalykai. Tos sąlygos dar bus nustatytos ir paskelbtos iki Velykų.

Lygiai tas pats apie paslaugų sektorių, mes pirmiausia kalbame galbūt apie kirpyklas, smulkų verslą, raktų gamybą, valyklas. Panašios priemonės. Tiesiog neišvardinant, bet atskirus sektorius galėtume atpalaiduoti, jeigu viskas bus sėkmingai. O apie lauko kavines tikrai niekada nekalbėjome. Kalbant apie restoranų, kavinių veiklą, deja, kol kas tokio palengvinimo mes nenumatome. Tai galėtų būti vėliau. Jei pradėsime atpalaiduoti režimą kitą savaitę, po Velykų, tada paskelbsime preliminarias datas, kaip sektoriai galėtų įsijungti į mūsų gyvenimą. Tai preliminarios datos bus, kada galėtų pradėti veikti sporto renginiai, sporto klubai, kada galėtų kultūros renginiai pradėti veikti, kada galėtų atsirasti galimybė ir mokymo įstaigoms pradėti funkcionuoti, galbūt pagal atskiras klases. Bet tai jau vėlesnis etapas“, – trečiadienį kalbėjo Saulius Skvernelis.

Tuomet jis patikslino, jei bus sėkmingas Velykų savaitgalis, tuomet iš karto pirmomis dienomis bus skelbiami tolimesni karantino sušvelninimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)