„Finansų ministras prieš kelias dienas pareiškė, kad biudžetą reikėtų peržiūrėti tik tada, kada bus leista daugiau skolintis. Aš manau, kad tai nėra geras argumentas, nes prieš dvi savaites Europos Taryba priėmė sprendimą, kad yra sustabdomas Stabilumo ir augimo paktas, o jis yra vienas svarbiausių dokumentų ekonomikos augimo kontekste“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė K. Glaveckas.

„Tai reiškia, kad fiskalinė politika, biudžeto deficitas ir kiti pagrindiniai finansiniai skolinimosi rodikliai gali būti koreguojami ta linkme, kuri reikalinga gelbėti ekonomikai“, – pridūrė Seimo narys.

Pasak K. Glavecko, būtina biudžeto korekcija, nes balandžio pabaigoje–gegužės pradžioje, tikėtina, bus pradėtos įgyvendinti priemonės dėl išėjimo iš krizės ir paleisti atskiri verslai.

„Ankstesnis biudžeto peržiūrėjimas naudingesnis Lietuvai – ne todėl, kad būtų atidaryta skrynia ir galėtų visi prašyti, bet kad sutaupytume tuos pinigus, kurių daug investuota. (...) Biudžeto korekcija, papildant jį skolinimosi limitais, būtina dabar“, – sakė K. Glaveckas.

Seimas yra patvirtinęs ekonomikos skatinimo planą, kuriuo Vyriausybei suteikta skolintis iki 5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)